fbpx
skip to Main Content

Folkmusikkväll med Draupner


Trion Draupner har under tjugoåtta år förgyllt folkmusikvärlden med sin spelglädje och låtdynamik. Allt började med musiktävlingen Musik Direkt 1995 där Draupner kammade hem fyra av totalt sju priser. Resten är historia.

Mixen av egna låtar och den traditionella låtskatten från Hälsingland har gjort Draupner till en av de ledande folkmusikgrupperna i Sverige. De månar om traditionerna men tar samtidigt de gamla låtarna till nya höjder med ett träffsäkert och glödande melodispel.

Deras första skiva väckte uppmärksamhet för sin glöd, energi och vitala samspel. Efterföljande skivorna Arvet och Hälsingland fick också lysande recensioner där kritiker sammanfattat deras musicerande som stundtals så intensivt, hetsigt och medryckande att man nästan frågar sig vad man ska med rock’n roll till. En konsert med Draupner bjuder på knivskarpt lir, unik drivkraft, skön harmoni och stora doser humor. En fantastisk spelglädje helt enkelt!

Plats
Klubbscenen, Kulturhuset tio14 i Falun

Kvällens upplägg
19.00 Baren öppnar, plats för jam och mingel
19.30-20.30 Konsert med Draupner
20.30 Baren öppnar igen
20.45 – 23.00 Dansa eller lyssna till: Konservatoriefolk, Täpp Ida Almlöf samt Draupner.

Biljetter
Ordinarie pris: 200 kr
Medlem FFoD: 150 kr
Studenter betalar halva priset.
OBS! Endast Swish-betalning. Biljetter köps på plats.

Tillgänglighet
Kulturhusets konsertlokal Klubbscenen ligger i bottenplanet. Inga trösklar eller trappor inomhus, lätt sluttande golv i förbindelsekorridoren mellan entrén och klubbscenen. All musik, sång och tal är ljudförstärkt via PA/högtalare. Hörslinga saknas.

Arrangeras av FaluFolk Musik o Dans i samarbete med Folkmusikens hu och studieförbundet Bilda Mitt. 

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 25 mars 2022
Tid:19:00 - 23:00

Plats
Kulturhuset tio14

Typ av evenemang Inga Kategorier

Back To Top