fbpx
skip to Main Content

Folkmusikcafé: Lajka


Lajka bildades 2011 och har sedan dess skapat sig sin självklara plats på Sveriges folkmusikfestivaler och scener. Deras musik färdas genom tid och rymd och binder trådar mellan det främmande och det nära, där kärnan är den nordiska folkmusiken. Fram träder ett ljudlandskap av distinkta melodier och suggestiva rytmer, i en lika delar komplex som lekfull spelstil – ett samtal där instrumenten turas om att föra berättelsen framåt. Musiken lyfter och landar på samma gång!

Linnea Aall Campbell, fiol. Från Rengsjö i Hälsingland. Linnea har bland annat medverkat i indiefolktrion Beata Bermuda, Folk All-in Band, varit konstnärlig ledare för Hälsingebarocken med internationella Lynx Ensemble, teaterproduktionerna Söderblomsspelen och Gården (regi Hans Klinga).

Isak Bergström, dragspel. Från Forsa i Hälsingland. Isak har bland annat medverkat i det internationella Laya Bazaar, varit konstnärlig ledare i scenkonstföreställningen Den sista konserten och spelat i dans-/teaterproduktionerna Fosterland samt Svensksåld.

Mats Gawell, gitarr och klockspel. Från Örebro. Utöver Lajka är Mats även medlem i folkmusiktrion Höst. Han är flitigt anlitad som frilansmusiker och har turnerat tillsammans med Mats Berglund, Harald Haugaard, Lyy med flera.

“Trion Lajka levererar en av festivalens bästa blandningar av svängiga rytmer och distinkta melodier. Det märks att bandet blandat olika stilar och influenser för att skapa en säregen och inbjudande rytmisk folkmusik.” – Västerbottenkuriren

28 september kl 19:30, Geschwornergården, Falun

FaluFolk Musik & Dans hemsida för arrangemanget
Folkmusikcaféet arrangeras av FaluFolk Musik & Dans i samarbete med Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 28 september 2018
Tid:19:30 - 23:00

Plats
Geschwornergården

Typ av evenemang

Back To Top