fbpx
skip to Main Content
Foto På Maria Jonsson

#folkkursonline: Nivå 2: Fiolkurs för vuxna nybörjare fortsättning.


Det här är en kurs som vänder sig till dig som kan grunderna i fiolspel men som fortfarande är i behov av teknikträning, alltså nybörjare på fortsättningsstadiet. Du bör ha gått fortsättningskurs Nivå 1 för Maria Jonsson, online eller fysiskt på Folkmusikens hus, eller ha spelat en del senaste året.

Under den här online-kursen kommer vi att jobba med teknikövningar och låtspel och du kommer att få verktyg för hur du kan öva och utveckla ditt fiolspel på egen hand. Kursen kommer att pågå under tre förmiddagar och under en del av den tiden kommer du att få jobba enskilt med övningar som du får via pdf och filmer.

Lärare är Maria Jonsson som är frilansmusiker och fiolpedagog. Hon har lett nybörjarkurser i fiolspel för vuxna under flera år. Hon är känd från bland annat barnföreställningen ”Långt bort i skogen” och spelar i många olika sammanhang som t ex gruppen ”Ian Carr & The Various Artists”.

För att kunna delta i kursen så behöver du förutom en fiol även en dator och bra uppkoppling. Online-lektionen kommer att vara via zoom och ni kommer innan kursen att få instruktioner hur man laddar ner appen. Vi kommer även att göra ett test innan kursstarten.

Kursen pågår lördagarna 13, 20, 27 februari 2021.

Kursupplägget kommer alla dagar att vara:
9.30-10.45 Lektion via zoom
10.45-11.15 Fika (gemensamt om man vill)
11.15-12.00 Egen övningstid
12.00-12.30 Reflektion och frågestund i zoom-rummet

Anmäl dig här senast den 9 februari 2021.
Efter anmälan skickas info om hur du laddar ner Zoom på din dator eller mobil. När det blir dags för kursen kommer du bjudas in via länk av Maria.

Fotot på Maria är taget av Thomas Fahlander

Kurs i samarbete med Bilda Mitt

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 13 februari 2021
Tid:09:30 - 12:30

Typ av evenemang

Back To Top