fbpx
skip to Main Content

FLOCK 2023


Flocken kallar igen!

Polska, lindy hop och ljudande videokonst. Bultande beats och kokande dansgolv. FLOCK är ett allkonstverk, förklätt till en euforisk dansfest, där gränserna mellan sceniska verk, installationer och mingel suddas ut.

Liksom förra året fyller FLOCK Magasinet i Falun med koreografer, dansare och artister från vitt skilda fält och genrer. Gemensamt för dem alla är att de utforskar den sociala aspekten av dans som plattform för konstnärligt skapande – i all den mångfald denna tematik kan utforskas.

Festivalen föddes ur en önskan att skapa en scenisk dansfestival utifrån ett socialt tema snarare än genre och förra årets festival blev en succe!

FLOCK är festivalen för den som själv vill dansa, för den som vill se spännande danskonst och för den som bara vill mingla bland dansande människor.

Årets festival bjuder på föreställningar, workshops, installationer, samtal, mingel och dans, bland annat föreställningarna Lasting Figures av Salka Ardal Rosengren, Verpete med den svensk-lettiska duon Erik Eriksson och Krisjanis Sants, Valdresspringar av den norska stjärnduon Silje Hålliden Onestad och Sivert Holmen, Närheten av Tove Sahlin och Sinnes av Viktor Fröjd – och mer därtill!

– Upplevelsen av att vara på ett kokande dansgolv har alltid varit en stor inspirationskälla i mitt koreografiska arbete. Att dela den ordlösa upplevelsen av tid, rum och rörelse med andra kroppar. Genom FLOCK vill jag skapa en mötesplats för konst som på olika sätt, och genom olika sceniska uttryck, tar sin utgångspunkt i den upplevelsen, säger Anna Öberg, initiativtagare till FLOCK.

All info om FLOCK: flockfestival.se

KÖP BILJETT

Medverkande FLOCK 2023:
Viktor Fröjd
Tove Sahlin
Erik Eriksson & Krisjanis Sants
Carl Olsson & Ludvig Daae
Sara Lindström Lindhe
Salka Ardal Rosengren
Anna Öberg
Curro Claret
Anna Björk
Jon Bugge Mariussen & Håkon Håvelsrud Odden
Silje Hålliden Onestad & Sivert Holmen

 

FLOCK arrangeras av Anna Öberg, Folkmusikens hus, Dalateatern och Magasinet med stöd av Kulturrådet och Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 24 november 2023 - 25 november 2023
Tid:19:00

Plats
Magasinet

Typ av evenemang

Back To Top