fbpx
skip to Main Content
Kursbild - Päkkos Gustaf I Dans Och Musik

Onlinekurs: Päkkos Gustaf i dans och musik


Saknade du Bingsjöstämman i somras? Det gjorde Christine Löfgren och Emma Reid med och vill därför bjuda in dig till denna kurs där vi väcker och delar med oss av våra Bingsjöminnen.

För 51 år sedan öppnade Päkkos Gustaf och Svea sitt gårdstun för alla folkmusikälskare. Denna danskurs med ett extra fokus på musiken och miljön runt dansen blir ett möte med Gustaf och Svea genom toner, filmer och dans.

Kursen leds av Christine Löfgren och Emma Reid. Ni kommer dansa, lyssna och känna efter vad det är som är så trollbindande med Bingsjömusiken och som i så många år har lockat nyfikna dansare och spelmän upp till Bingsjö den första onsdagen i juni. Under kursen följer vi med in på Pekkosgården genom linsen på spelmannen Jonas Holméns filmkamera.

Du behöver inte ha någon dans- eller spelvana för att ta del av kursen, bara vara öppen för att kursledarna i delar av kursen fokuserar på detaljer som de upplever ger karaktär åt bingsjötraditionen, både i spel och dans. För den med förkunskaper blir dessa små godbitar något att lägga till den egna repertoaren.

Christine och Emma har båda starka band till musiken, dansen och utövarna i bingsjötraditionen och har varit kulturstipendiater på Danielsgården, granngård till Pekkosgården. De arbetar idag på frilansbasis inom dans och musik och är båda eftertraktade pedagoger.

Kursen pågår söndag 4 okt, kl 10:00-15:00
Kurslokal: Online
Anmäl dig HÄR senast 27 september!

Kurs i samarbete med Bilda Mitt

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 04 oktober 2020
Tid:10:00 - 15:00

Typ av evenemang

Back To Top