skip to Main Content
Onlinekurs: Päkkos Gustaf I Dans Och Musik

Onlinekurs: Päkkos Gustaf i dans och musik


Kursen är inställd, men kan dyka upp senare i år!

Saknar du att åka till Bingsjöstämman? Det gör Christine Löfgren och Emma Reid och vill därför bjuda in dig till denna kurs där vi väcker och delar med oss av våra Bingsjöminnen.

För 51 år sedan öppnade Päkkos Gustaf och Svea sitt gårdstun för alla folkmusikälskare. Denna kurs blir ett möte med deras minne genom toner, filmer och dans under ledning av Christine Löfgren och Emma Reid. Vi dansar, lyssnar och känner efter vad det är som är så trollbindande med Bingsjömusiken och som i så många år har lockat nyfikna dansare och spelmän upp till Gustaf och Sveas tun. Under kursen följer vi med in på Pekkosgården genom linsen på spelmannen Jonas Holméns kamera.

Du behöver inte ha någon dans- eller spelvana för att ta del av kursen, bara vara öppen för att kursledarna i delar av kursen fokuserar på detaljer som de upplever ger karaktär åt bingsjötraditionen, både i spel och dans. För den med förkunskaper blir dessa små godbitar något att lägga till den egna repertoaren.

Kursen är senarelags, datum ej bestämt än. Skicka din intresseanmälan till jon.holmen@folkmusikenshus.se

Christine Löfgren
Christine Löfgren, foto: Privat
Emma Reid
Emma Reid, foto: Mia Marine

Christine och Emma har båda starka band till musiken, dansen och utövarna i bingsjötraditionen och har varit kulturstipendiater på Danielsgården, granngård till Pekkosgården. De arbetar idag på frilansbasis inom dans och musik och är båda eftertraktade pedagoger.

Kursen hålls via Zoom söndagen den 28 juni 2020 kl 10.00 – 15. 00 med en lunchpaus kl 12.00 – 13.00. Kursen är senarelagd, datum är ännu ej satt. Skicka din intresseanmälan till jon.holmen@folkmusikenshus.se

Efter anmälan skickas info om hur du laddar ner Zoom på din dator eller mobil. När det blir dags för kursen kommer du bjudas in via länk av Christine.

Har du frågor om kursen, maila christine@rorelseretorik.se eller ring 070-717 61 14.
Har du frågor om din anmälan, kontakta jon.holmen@folkmusikenshus.se.

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 28 juni 2020
Tid:10:00 - 15:00

Typ av evenemang