fbpx
skip to Main Content

Dalarnas Lussibrud 2023 – ett luciatåg i folkton


I kalla lucianätter för drygt 160 år sedan vandrade ett luciatåg från gård till gård i Malung. De sjöng jul och lussivisor och deras klädedräkt var liksom ett vanligt brudfölje på den tiden. En Lussibrud, brudpigor, brudsvenner och spelmän. Idag har Lussi från Malung fått sällskap av brudpigor, brudsvenner och spelmän från Dala-Floda, Mora, Rättvik och Leksand.

Älskade adventssånger möter Dalarnas rika dräkttradition i ett nyskapande luciatåg! Solister, körsångare och spelmän tolkar vår fängslande folkmusikskatt i en färgsprakande konsert som sprider värme i december.

Projektledare: Anna-Karin Jobs Arnberg, Täpp Lars Arnesson och Johanna Runbäck
Konstnärliga ledare för musik: Maria Sjögren och Maria Ähdel

Musikarrangemang: Grop Mikael Sjögren och Maria Ähdel

I år kommer föreställningarna att kunna ses:
Lördag 9/12 kl 14.00   Malungs kyrka, OBS flyttad till Lima kyrka!
Lördag 9/12 kl 19.00   Mora kyrka
Söndag 10/12 kl 14.00 Siljansnäs kyrka
Söndag 10/12 kl 19.00 Bjursås kyrka

Måndag 11/12 kl 19.00 Dala-Floda kyrka

 

Alla deltagare är klädda i traditionella dräkter och musiken som vi presenterar är från Dalarnas traditionella och lokala folkmusikskatt. Konserten kommer att ge lyssnaren en upplevelse både visuellt genom de färgstarka dräkterna och musikaliskt med både sångsolister, kör och spelmän. Musiken kommer att arrangeras för kör, ensembler och solister. Publiken kommer att känna igen koraler, visor och låtar men ges nya upplevelser med nya arrangemang som berör.

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 09 december 2023 - 11 december 2023
Tid:00:00

Typ av evenemang

Back To Top