fbpx
skip to Main Content

#folkkursonline: Asymmetrisk polska med Mats Berglund


Polska är en dans med en stor variationsrikedom och musiken är naturligtvis lika mångfasetterad. I denna kurs får du lära dig spela den typ av polska där pulsslagen inte är jämnt fördelade i takten.

De två typiska variationerna av detta är ”tidig 2:a” och ”kort 3:a”. Mats Berglund är en av de spelmän som skaffat sig djupast kunskaper om och drivit utvecklingen av denna otämjda och energiladdade dansmusik som inte låter sig staplas i prydliga högar. Häng med Mats in i en värld av flöde och sväng!

Kursen kommer använda Mats masteravhandling ”Gränslös tre-takt – vad berättar fonografen” som utgångspunkt för diskussion om asymmetrin och låtarna i kursen kommer skickas ut i förväg så du hinner känna på dem innan kursstart. Du behöver inte kunna dem helt och hållet när kursen startar men det är bra att lyssna in dem och testa lite så man är bekant med dem till första kurstillfället. Alla instrument är välkomna att vara med men undervisningen sker på fiol så det är bra om du har erfarenhet att spela i fioltonarter.

Kursen sker online och ni ses söndagarna 2, 9 och 16 maj kl 09-12:30.
Vi håller anmälan öppen fram till fredag 30 april, ju tidigare du anmäler dig ju snabbare får du tillgång till de förinspelade låtarna!
Antal deltagare: 19

Anmäl dig här!

Kursen anordnas i samarbete med Studieförbundet Bilda

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 02 maj 2021 - 03 maj 2021
Tid:09:00 - 12:30

Typ av evenemang

Back To Top