fbpx
skip to Main Content

EthnoFest blir digital festival

På grund av det osäkra läget vad gäller Covid 19 i världen har vi nu tillsammans med vår partner JM International beslutat att ställa in EthnoFest, den internationella festival som från början skulle äga rum i Rättvik 2020 och hylla 30-årsjubilerande Ethno. Den situation som råder med stängda gränser och publika restriktioner gör det omöjligt att planera ett sådant här stort och internationellt evenemang med den framförhållning som behövs.

Otroligt tråkigt att än en gång behöva ställa in denna fantastiska fest men i en situation där folk från många ethnoläger i världen inte kan komma känns det omöjligt att driva detta vidare. Du som köpt biljett här på Folkmusikens hus kommer förstås att få pengarna tillbaka.

EthnoFest blir i stället en digital festival som går att ta del av i höst där de artister som var bokade – plus många fler från hela världen – kommer att medverka. Håll utkik på ethno.se för mer information längre fram.

Vi hoppas fortfarande att årets Ethnoläger i Rättvik 1-9 juli går att genomföra som planerat, sannolikt coronaanpassat i någon form. Det går bra att anmäla sig på ethno.se fram till 15 maj. Beslut om genomförandet tas under senare delen av maj.

På Folkmusikens Hus kommer under juli och augusti en unik utställning om Ethno 30 år att öppnas. 30 bilder från 30 Ethnos under 30 år med klingande exempel – en musikalisk världsomsegling som visar hur mycket detta nu 31-åriga svenska projekt vuxit och idag betyder.

Back To Top