fbpx
skip to Main Content
Foto På Mats Berglund & Per Gudmundson

Kurs på Folkmusiknatta: Låtkurs med Per Gudmundson & Mats Berglund


Här är en kurs för dig som vill lära dig låtar från Dalarna och Värmland: polskor, finnskogspols och schottis. Låtarna lärs ut på fiol men andra melodiinstrument är också välkomna till kursen. Du behöver ha några års vana på ditt instrument och vara van att lära dig låtar på gehör.

Per Gudmundson, från Leksand, är kanske mest känd genom sitt samarbete med Lena Willemark och Ale Möller i trion Frifot, men är en fantastisk solist och dansspelman. Han återuppväckte den svenska säckpipan tillsammans med Leif Eriksson och plattan som då gavs ut på Caprice har precis återutgivits. Per arbetar som verksamhetsledare för Folkmusikens hus i Rättvik och kan hur mycket som helst om spelmän, låtar och hur musik traderas. 

Mats Berglund, från Arvika, har varit en frontfigur för musik efter spelmän i framförallt Jösse Härad samt gränstrakterna till Norge och har turnerat mycket i såväl Sverige som Norge. Han är, i ordets bästa bemärkelse, en av Sveriges främsta dansspelmän och är känd för sitt fantastiskt svängiga spel. Mats återfinns i flera grupper men kanske främst i sin egen Mats Berglund trio. 

Kurstid: Lördag 11 november kl 10-13

Här kan du anmäla dig!

Folkmusiknatta är Dalarnas roligaste inomhusstämma/festival med musik från fyra scener. Programmet för årets Folkmusiknatta växer fram så smått under närmaste tiden men klart är att det blir Spelmän på stan under lördagens eftermiddag med såväl underhållning i Faluns gallerior samt jam på tre pubar och restauranger.

Under dagen blir det också Unga folkmusiknatta och workshops eller längre kurser i spel, dans och sång och under kvällen blir det final i tävlingen Årets unga folkmusikband.

Folkmusikens hus i samarbete med FaluFolk musik & dans samt Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 11 november 2017
Tid:10:00 - 13:00

Plats
Kulturhuset tio14

Typ av evenemang

Back To Top