fbpx
skip to Main Content
Multikulturell Festival

Joko multikulturell festival 2017


Den 28-29 juli gästas Medborgarplatsen och Kulturhuset i Falun av en mångkulturell festival. På Medborgarplatsen är det fri entré och mat- och fikaförsäljning.

Festivalen handlar om att människor ska få chans att uppleva musik i olika stilar från olika platser i världen, i både traditionella och moderna former. Samtidigt är tanken att man ska få prova på och lära sig något – alla besökare kommer att lämna festivalen med nya kunskaper och erfarenheter. Och alla är välkomna att delta i alla olika aktiviteter, det finns inga åldersgränser. I år kommer artister från Sverige, Afrika, Indien och Mellanöstern.

På fredagen kommer västafrikanska traditionella aktiviteter och såsom Zimpa, Kankuran och Sabardans där alla är välkomna att delta. Dessutom ska vi på både fredag och lördag utöva Capoeira Angola, en brasiliansk kampkonst och dans för både barn och vuxna.

På lördagen har vi en massa barnaktiviteter, på barnen speciella festområde, med teater, dans, hoppborg, sagostig, olika lekar och trumspelande. På festivalområdet uppträder olika artister som t ex Les Anges du Ciel från Kongo, Tigrianska från Eritrea och Edris från Syrien. Dessutom har vi ”Open mike” där alla som känner sig kallade får gå upp på scenen och fatta mikrofonen.

På lördag kväll välkomnar vi alla till Jokos Kulturnatten som äger rum på Kulturhuset tio14 med fantastiska artister – Barmer Boys från Rajasthan i Indien, en internationellt erkänd grupp med uppträdanden på bland annat Roskildefestivalen på meritlistan, den i Afrika och Europa mycket välkända somaliska artisten Lafoole. Det blir också en svensk Reggae-musiker, Daniel Kiihjano samt Dialy Sira från Senegal.

Joko är otroligt glada över de fantastiska artister och underhållare som kommer till Falun! Vi hoppas många hittar till vår drog- och alkoholfria festival i slutet på juli.

Här kan du läsa mer!

I samarbete med Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 28 juli 2017 - 29 juli 2017
Tid:Hela dagen

Plats
Medborgarplatsen

Typ av evenemang

Back To Top