Fredag 10 november kl 19, Geschwornergården, Falun
Lördag 11 november, hela dagen, hela Falun

Folkmusiknatta är Dalarnas roligaste inomhusstämma/festival med musik från fem scener. Programmet för årets Folkmusiknatta växer fram så smått under närmaste tiden men klart är att det blir Spelmän på stan under lördagens eftermiddag med såväl underhållning i Faluns gallerior samt jam på pubar och restauranger.

Under dagen blir det också Unga folkmusiknatta och workshops eller längre kurser i spel, dans och sång.

Folkmusikens hus i samarbete med FaluFolk musik & dans, Falu spelmanslag samt Bilda Mitt med stöd av Falu kommun.

Sara & Samantha

Folkmusiknatta börjar i år på Geschwornergården vid Gruvan, och med inga mindre än feministerna och antifascisterna Sara & Samantha – På Skivsläppsturné med Matriarkerna!

Tillsammans skapar Sara Parkman & Samantha Ohlanders traditionell folkmusik där fokus ligger på samspel, och de vidgar medvetet begreppet genom att bjuda in folkmusikvärldens matriarker att spela med dem.

Mer info 

På Geschwornergården gästas Matriarkerna av ytterligare en musiker, en inspiratör, hjältinna och förebild – vem är hemligt fortfarande. Resultatet blir folkmusik på sina egna villkor, skapad med ryggen mot traditionen och med händerna fulla av samtidens erfarenheter.
Geschworner öppnar kl 19, konsert kl 21.

Under lördagen blir det kurser och workshops för unga och gamla – i spel, dans och sång på Kulturhuset tio14. Du får också chans att spela själv under Spelmän på stan på pubarna Bishops Arms och Kings Arms, kl 15-18. Om du är nyfiken på vad som händer på kvällen så kan du ta dig till Falan- eller Bergström-gallerian mellan kl 13-15. Det blir finfint program på båda ställena.

Kurser under Folkmusiknatta:

Ungdomskurs med Hans-Ers, Rutanen och Dillner

Tralla på uppstråk med Agneta Stolpe

Låtspel med Per Gudmundson och Mats Berglund

Nybörjarkurs i munspel med Emma Eriksson

Dansa Halling med Magnus Samuelsson

Här kan du läsa mer om kurserna!