fbpx
skip to Main Content

Premiär för “Vägvisare till folkmusiken”

Foto av Zorns första spelmanstävling 1906 med texten "Levande Musikarv 10 År - Swedish Music Heritage"

Från gånglåtar till blåsorkester, från medeltida ballader till skillingtryck – i svenska arkiv finns en skatt av folkmusik från flera århundraden att utforska. ”Vägvisare till folkmusiken” är skapad av Kungl. Musikaliska Akademien i samarbete med Svenskt visarkiv och Folkmusikens hus för att underlätta för musiker, forskare och musikintresserad allmänhet att hitta till de många spännande samlingar av folkmusik som finns i vårt land. Totalt finns 26 arkiv representerade i en specialbyggd databas som är sökbar utifrån organisation, genre, materialtyp och geografi. All information finns översatt till engelska.

”Vi är oerhört glada över att kunna inlemma detta viktiga repertoarområde i Levande musikarv och hoppas att det ska inspirera fler till att ta del av och levandegöra det fantastiska musikaliska kulturarv som finns i arkiven” säger Fredrik Wetterqvist, Kungl. Musikaliska Akademiens ständige sekreterare.

Levande musikarv är Kungl. Musikaliska Akademiens stora databas för svensk konstmusik. Databasen, som innehåller hundratals tonsättarbiografier, information om över 6000 verk och flera tusen notutgåvor för gratis nerladdning har ca 100 000 unika besökare per år.

För mer information kontakta Ann-Charlotte Hell, verksamhetsledare Levande musikarv: ann-charlotte.hell@musikaliskaakademien.se

Länk till Vägvisare till Folkmusiken på Levande musikarv.

Läs om Levande musikarv här.

Levande musikarv • Svenskt visarkiv • Folkmusikens hus

Ann-Charlotte Hell • Karin Strand • Jeanett Walerholt Rousu

Back To Top