skip to Main Content
Barn Unga, Folkmusikens Hus

Barn & unga

Folkmusik för unga – UngtFolk

UngtFolk är en del av Folkmusikens hus länsmusikuppdrag som vi utför i nära samarbete med Dalarnas spelmansförbund och kultur- och musikskolorna. Vi stödjer barn och ungdomars musicerande utanför skolan. Unga spelmän erbjuds en möjlighet att fördjupa sina folkmusikkunskaper. UngtFolk anordnar både enstaka kurser och längre projekt samt samarbetar med Dalarnas kultur- och musikskolor runt spelmanslaget DUS (Dalarnas ungdomsspelmanslag). Deltagarna i UngtFolks verksamhet kan ses på scenerna vid våra evenemang året runt.

NYTT! NOTER FRÅN UNGTFOLK-LÄGRET 11-12 MAJ

Hoven Droven gästar Leksands Musikverkstad 2019. Foto: Marléne Nilsén

Leksands Musikverkstad 29 juni 2019

I sommar kommer Hoven Droven, folkrockgrupp från Jämtland, att vara gästlärare på Leksands Musikverkstad som går av stapeln för tredje året i rad. Kursen är helt gratis, öppen för alla instrument, pågår 9:30-15:00 och samma kväll har alla kursdeltagare chansen att vara med Hoven Droven och spela upp kurslåtarna på deras konsert på stämman. Konserten planeras börja 19:00. Så gör er redo för en heldag med spel, kompisar och tårta.

Anmäl dig till Leksands Musikverkstad här!

Logotyp Bingsjöstämman

DUS på Bingsjöstämman

Spelar du Lilla Orevalsen, Faut Marit, Envisa valsen eller Myrsloken?

Då kan du vara med och spela på Bingsjöstämmans stora scen onsdagen den 3 juni i Bingsjö utanför Rättvik. I år är det stort 50-årsjubileum och alla som spelar plus en chaufför får fri entré!

Anmäl dig här!

DUS, Dalarnas Ungdomsspelmanslag
Dalarnas Ungdomsspelmanslag

DUS – Dalarnas ungdomsspelmanslag

UngtFolk samarbetar med kultur- och musikskolorna i Dalarna för att etablera ett ungdomsspelmanslag som erbjuder hela länets musikskoleelever en chans att träffa jämnåriga och bygga upp en gemensam repertoar. Spelmanslaget, som fått namnet DUS (Dalarnas Ungdomsspelmanslag), träffas återkommande under året med siktet inställt på Bingsjöstämmans stora scen i början på juli.

DUS – På gång

Kommande DUS-träffar:
29 juni Leksands Musikverkstad med Hoven Droven [KURS], Leksand – anmäl dig här!
3 juli Bingsjöstämman 50 år! [KONSERT], Rättvik – anmäl dig här!

Här hittar du DUS-noter och ljudexempel

Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon

Dalalåt
Dalalåt

Spela tillsammans – DalaLåt

Genom åren har UngtFolk drivit ett antal projekt för unga med fokus på ensemblespel där varje deltagare får större inflytande. Dessa projekt vill vara en språngbräda ut i musiklivet och bidra till deltagarens musikaliska självständighet. DalaLåt är den del av UngtFolk-verksamheten där det egna skapandet sätts i fokus.

DalaLåt – På gång

1-3 juli Folkensemble för ungdomar [KURS] – Anmäl dig här!

Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon