skip to Main Content
Barn Unga, Folkmusikens Hus

Barn & unga

Folkmusik för unga – UngtFolk

UngtFolk är en del av Folkmusikens hus länsmusikuppdrag som vi utför i nära samarbete med Dalarnas spelmansförbund och kultur- och musikskolorna. Vi stödjer barn och ungdomars musicerande utanför skolan. Unga spelmän erbjuds en möjlighet att fördjupa sina folkmusikkunskaper. UngtFolk anordnar både enstaka kurser och längre projekt samt samarbetar med Dalarnas kultur- och musikskolor runt spelmanslaget DUS (Dalarnas ungdomsspelmanslag). Deltagarna i UngtFolks verksamhet kan ses på scenerna vid våra evenemang året runt.

Lyset i forsen

Spelkurs för unga med Lyset i Forsen 9 nov

I samband med Folkmusiknatta har du som är mellan 13-18 år chansen att träffa och spela med Lyset i Forsen, en trio med en eldig blandning av ålderdomligt och nyskapande i sin musik. Sam- och stämspel ligger i fokus i kursen. Självklart uppträder kursen på en av Folkmusiknattas scener på kvällen. Efter kursen har du möjlighet att vara med på Dalarnas Ungdomsspelmanslags låtkurs.

Anmäl dig till kurs med Lyset i Forsen här!

DUS på Folkmusiknatta 9 nov

Årets låtar finslipas och putsas!

Kom till Folkmusiknatta i Falun på Kulturhuset Tio14 och gnugga året DUS-låtar. Det blir Hia Hia, Slentbjenn och en till!

Anmäl dig här!

DUS, Dalarnas Ungdomsspelmanslag
Dalarnas Ungdomsspelmanslag

DUS – Dalarnas ungdomsspelmanslag

UngtFolk samarbetar med kultur- och musikskolorna i Dalarna för att etablera ett ungdomsspelmanslag som erbjuder hela länets musikskoleelever en chans att träffa jämnåriga och bygga upp en gemensam repertoar. Spelmanslaget, som fått namnet DUS (Dalarnas Ungdomsspelmanslag), träffas återkommande under året med siktet inställt på Bingsjöstämmans stora scen i början på juli.

DUS – På gång

Kommande DUS-träffar:
9 nov DUS på Folkmusiknatta [KURS], Falun – anmäl dig här!

Här hittar du DUS-noter och ljudexempel

Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon

Dalalåt
Dalalåt

Spela tillsammans – DalaLåt

Genom åren har UngtFolk drivit ett antal projekt för unga med fokus på ensemblespel där varje deltagare får större inflytande. Dessa projekt vill vara en språngbräda ut i musiklivet och bidra till deltagarens musikaliska självständighet. DalaLåt är den del av UngtFolk-verksamheten där det egna skapandet sätts i fokus.

DalaLåt – På gång

9 nov Spelkurs för unga med Lyset i forsen [KURS], Falun – anmäl dig här!

Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon