skip to Main Content
Barn Unga, Folkmusikens Hus

Barn & unga

Folkmusik för unga – UngtFolk

UngtFolk är en del av Folkmusikens hus länsmusikuppdrag som vi utför i nära samarbete med Dalarnas spelmansförbund och kultur- och musikskolorna. Vi stödjer barn och ungdomars musicerande utanför skolan. Unga spelmän erbjuds en möjlighet att fördjupa sina folkmusikkunskaper. UngtFolk anordnar både enstaka kurser och längre projekt samt samarbetar med Dalarnas kultur- och musikskolor runt spelmanslaget DUS (Dalarnas ungdomsspelmanslag). Deltagarna i UngtFolks verksamhet kan ses på scenerna vid våra evenemang året runt.

UngtFolk-läger på Stiftsgården 9-10 maj

Pga Corona-viruset är det osäkert om årets läger blir av eller flyttar till hösten. Vi har tittat på möjligheterna att genomföra lägret runt okt-nov om vi måste avblåsa lägret i maj. Beslut fattas senast 9 april.

Årets UngtFolk-läger får besök av Lena Jonsson, Erik Ronström, Bengan Janson, Eva Janson och David Albertsson. I år ska vi gå på konsert med Lena Jonsson Trio på Folkmusikens hus under lägret!

Här anmäler du dig till lägret!

DUS, Dalarnas Ungdomsspelmanslag
Dalarnas Ungdomsspelmanslag

DUS – Dalarnas ungdomsspelmanslag

UngtFolk samarbetar med kultur- och musikskolorna i Dalarna för att etablera ett ungdomsspelmanslag som erbjuder hela länets musikskoleelever en chans att träffa jämnåriga och bygga upp en gemensam repertoar. Spelmanslaget, som fått namnet DUS (Dalarnas Ungdomsspelmanslag), träffas återkommande under året med siktet inställt på Bingsjöstämmans stora scen i början på juli.

DUS – På gång

16 feb DUS på Leksands kulturskola [KURS], Leksand – Anmäl dig här!

Här hittar du DUS-noter och ljudexempel

Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon

Dalalåt
Dalalåt

Spela tillsammans – DalaLåt

Genom åren har UngtFolk drivit ett antal projekt för unga med fokus på ensemblespel där varje deltagare får större inflytande. Dessa projekt vill vara en språngbräda ut i musiklivet och bidra till deltagarens musikaliska självständighet. DalaLåt är den del av UngtFolk-verksamheten där det egna skapandet sätts i fokus.

DalaLåt – På gång

 

Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon