fbpx
skip to Main Content

Nu öppnar Ethno!

1-9 juli äger årets Ethnoläger rum i Rättvik. Och nu går det bra att anmäla sig på hemsidan ethno.se. Anmäler du dig senast 10 mars har du möjlighet att bli antagen i mitten på mars redan, anmälan är därefter fortsatt öppen till 15 maj.

Ethno är som vanligt öppen för unga musikanter 17-25 år och har plats för nära hundra deltagare från hela världen. Ethno arrangeras av Folkmusikens hus och går i år av stapeln för 31:a gången. Det följs i år – om allt går väl – av EthnoFest, Ethnos stora, internationella festival för att fira ethnoprojektets första 30 år.  Mer om denna tvådagarsfestival finns på ethnofest.se.

På Ethno lär deltagarna ut sina låtar till varandra med stöd av sex mentorer/ledare som hjälper till vid behov. I slutet av lägret väntar framträdanden för hela gruppen på Bingsjöstämman och med en egen finalkonsert i Rättviksparken.

Bland inbjudna länder i år återfinns Chile, Uganda, Sicilien, Taiwan med flera och vi håller tummarna för att även de avlägsna länderna kommer att ha möjlighet att delta.

Om pandemin fortfarande innebär restriktioner i sommar kommer Ethno i första hand försöka arrangera ett läger med de tillgängliga länderna, i andra hand kanske enbart ett nordiskt läger. Skulle Ethno även i år ställas in återbetalas självfallet alla anmälningsavgifter.

Ethno arrangeras som sagt av Folkmusikens Hus med stöd av bl a Region Dalarna, Rättviks kommun, Studieförbundet Bilda, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Folk You och Songlines.

Back To Top