fbpx
skip to Main Content

Leksands Musikverkstad 2023

Unga musiker från när och fjärran – välkomna till två dagars spel och kul i Leksand i sommar! Anmäl dig senast 27 juni i formuläret längst ner på sidan.

Leksands musikverkstad genomförs för sjätte året och som vanligt är alla folkmusikintresserade instrumentalister i åldrarna 8-16 år välkomna att vara med. Kursen startar fredag 30 juni, leds av folkrockbandet Hoven Droven och avslutas med ett framträdande på Leksands spelmansstämma lördag 1 juli. Om vädret är oemotståndligt håller vi kurserna utomhus men är det regnigt (eller för soligt) har vi tillgång till Leksands Kulturskola som ligger ett stenkast från stämmo-området på Hembygdsgårdarna.

Leksands Musikverkstad 2022. Foto: Maria ten Wolde

Fredag 30 juni
09:00 Incheckning
09:30 Kurs
12:00 Lunch (medhavd mat)
13:00 Kurs
14:30 Fikapaus (vi bjuder på frukt och fika)
15:00 Kurs
16:30 Slut för idag

Lördag 1 juli
12:00 Incheckning
12:30 Kurs
14:00 Fikapaus (vi bjuder på frukt och fika)
14:30 Kurs
16:00 Matpaus – medhavd mat.
17:00 Konsert på Leksands spelmansstämma med tårta!

Hoven Droven
För fjärde gången kommer folkrockarna från Jämtland tillbaka med instrumentfodralen fulla av roliga, häftiga och fina låtar och leder kursen. Vi lovar att du kommer åka hem med öron och händer fulla av rockiga riff, kaxiga komp och maffiga melodier oavsett vilket instrument du spelar.

Kunskapsnivå
Du kan gå Leksands musikverkstad både om du spelat litegrann eller har kommit längre. Vi rekommenderar att du spelat minst två år och kan ta hand om ditt instrument själv. (Att stämma kan vi hjälpa till med för den som behöver det!)

Avgift
Kursen är kostnadsfri tack vare stöd från Leksands Kulturskola, Dalarnas spelmansförbund, Folkmusikens hus, Leksands spelmansstämma, Studieförbundet Bilda Mitt, Handelsbanken och Leksands kommun.

Välkomna!

ANMÄL DIG SENAST 27 JUNI

Anmälan är stängd för i år. Välkommen tillbaka 2024!

Back To Top