fbpx
skip to Main Content

Jeanett Walerholt Rousu blir ny verksamhetschef för Folkmusikens hus

När den nuvarande verksamhetschefen Per Gudmundson går i pension sommaren 2022 blir det Jeanett Walerholt Rousu som tar över och driver verksamheten på Folkmusikens hus i Rättvik.

Jeanett Walerholt Rousu är uppvuxen i Småland men bor sedan femton år i Dalarna och jobbar idag som utvecklingschef på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik. Hon jobbar vid sidan av detta även som musiker och kurs- och stämmoarrangör och är sedan länge djupt förankrad i folkmusiklivet i Sverige.

Jag ser väldigt mycket fram emot det här! För mig är det här en chans att få kombinera ledarskap och utveckling, som jag gillar att jobba med, med folkmusiken som jag ju brinner för, säger Jeanett Walerholt Rousu. Folkmusikens hus verksamhet har jag följt i alla år som jag har bott i Dalarna. Det är en fantastisk verksamhet som jobbar på så många olika sätt för att bevara, utveckla och tillgängliggöra folkmusik, dans och världsmusik i Dalarna. Men som också i musikaliska möten och med musikens gemensamma språk för människor samman, inte enbart i Dalarna utan över landsgränser. Ett alltid lika viktigt arbete, inte minst i dessa oroliga tider. Jag är glad över att ha fått styrelsens förtroende och ser fram emot att möta mina blivande medarbetare och tillsammans med dem fortsätta utveckla verksamheten.

Ordförande för föreningen Folkmusikens hus, Olle Emanuelsson, berättar om rekryteringen: Jeanett är en person med väldigt bred kompetens som ligger helt i linje med våra krav. Med sin energi och vilja till fortsatt utveckling kommer hon att bli en stor tillgång i vår verksamhet och vi är väldigt nöjda med den här rekryteringen.

Jag är riksspelman på fiol och spelar även nyckelharpa. Innan mitt jobb som utvecklingschef jobbade jag som musiklärare, bland annat på Folk- och världsmusikutbildningen i Rättvik, säger Jeanett Walerholt Rousu. Det är småländsk folkmusik som länge varit stommen i mitt eget musikskapande, eftersom jag ursprungligen kommer från Småland, men efter att ha bott i Rättvik i 15 år har musiken från Dalarna fått större och större plats i mitt liv.

 

Foto: Jeanette Harkén / Studio Apelsin

Back To Top