fbpx
skip to Main Content

Gå på ethnokonserter i november!

Collage på Baltic Ethno on the road

Det blev inget Ethno i somras men nu blir det faktiskt fyra ethnokonserter i Dalarna under november.

Det är deltagarna från alla tiders första höst-ethno som ger konserter i Leksand och Rättvik. Premiär är det också för alla tiders första baltiska Ethno on the road, en supergrupp som spelar i Rättvik och Skattungbyn.

Autumn Ethno har i år 35 deltagare och tre ledare (Peter Rousu, Nina Pérez och Maimu Jögeda) som ska tillbringa en intensiv vecka tillsammans på Rättviksgården. Deltagare från elva länder borgar för två kul och omväxlande konserter i slutet av lägret. Gruppen spelar i Musikens hus, St Persgården i Leksand 5 november kl 17 (fri entré) och därefter avslutas lägret med en konsert på Folkmusikens hus lördag 6 nov kl 17. Biljetter går att köpa i vår webbutik.

Ethno on the road Baltic är ett samarbetsprojekt mellan Ethno i Sverige, Finland, Danmark och Estland. Sammanlagt sju musiker, handplockade från olika Ethno, åker på en turné i de fyra deltagande länderna.

Gruppen gör konserter i vart och ett av de fyra medverkande länderna och spelar i Dalarna på Kulturhuset i Rättvik 1 november och på Lyran i Skattungbyn 2 november. Bandet består av skickliga ethnoveteraner som Sarkawt Karlsson (IRQ/SWE), klarinett, Bram Van Weverberg (BEL), dragspel, Vera Kuisma (FIN), fiol, Laura Holm Skyum (DEN), cello, Prabhat Das (IND/SWE), slagverk, och Katariina Tirmaste (EST), flöjter. Övriga sverigekonserter är på Sigridslunds café 30 oktober, Stallet i Stockholm 31 oktober, och så på Futurum i Järna 3 november.

  • 1/11 Ethno on the road Kulturhuset Rättvik kl 18
  • 2/11 Ethno on the road, Lyran, Skattungbyn kl 19.
  • 5/11 Autumn Ethno, Musikens hus, St Persgården Leksand kl 17
  • 6/11 Autumn Ethno, Folkmusikens hus, Rättvik kl 16.

Välkomna!

Back To Top