fbpx
skip to Main Content
Foto På Sorpesoll & Duo Väsen

Väsen & Sorpesoll


Välkommen till en konsert med inte mindre än de två fantastiska spelmansduosarna Sorpesoll och Väsen! En konsert i två set och som dessutom bjuder på dans, så ta med dig dansskorna!

Väsen – Olov Johansson & Micke Marin har spelat ihop sedan 1983 då de träffades på Oktoberstämman i Uppsala och upptäckte att de hade en stor gemensam repertoar och ett liknande spelsätt. Det kom sig av att Micke att åkt till Ivar Tallroth i Uppsala och lärt sig låtar och Olov hade åkt till Curt Tallroth i Harbo. De hade fått ta del av den rika Bohlin/Tallroth traditionen av de två bröderna. Olov & Micke började spela intensivt ihop och gav ut sin första utgåva ”Det rister i Örat” 1985. De har spelat otroligt mycket tillsammans genom åren i Väsen. Deras senaste album Väsen Duo kom ut sommaren 2021.

Ånon Egeland och Mikael Marin har ett samarbete som sträcker sig över nästan tre årtionden men duon Sorpesoll så dagens ljus 2017, efter  «upptäckten» av kombinationen hardingfela och el-violas uttrycksmöjligheter, nedstämd en oktav lägre än vanlig viola. Och inte bara instrumenten är nedstämda, det är även repertoaren. Sorpesoll spelar introvert, kontemplativa visor med texter som gärna fokuserar på sorg men också en och annan stilla dansmelodi med stunder av stilla glädje. Sorpesoll spelar – Glad-trist Trad Noir!

BOKA HÄR!

Här kan du se och lyssna på Väsen

Här kan du lyssna på Sorpesoll

Med stöd av Studieförbundet Bilda

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 04 december 2022
Tid:17:00 - 18:30

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top