fbpx
skip to Main Content
Foto På Johanna Bölja Hertzberg Och Emma Härdelin

Uti friska gräset gröna


En sommarkonsert med duon Bölja/Härdelin

Folksångerskorna Johanna Bölja & Emma Härdelin sjunger folkvisor i tät samklang i programmet Uti friska gräset gröna. Det bjuds både kända och mindre kända pärlor ur den svenska visskatten, som t ex våra finaste sommarkoraler, märkliga visor från skog och fäbod, längtansfulla skillingtryck och tungvrickande polskor. Avskalat och stämningsfullt sjunger Bölja/Härdelin visor som hör sommaren till.

” I drygt en timme levererar duon med rungande värme och djup, tillika klarhet och klang, fantastiska variationer på folkvisa och psalm, från norra Jämtland ända bort till Gammalsvenskby i Ukraina. Skillingtryck, tretakt, kulning, skämtvisa, vallvisa, glädje, längtan, förtvivlan, björnar, vargar, huldror och rövare. Allt levereras med en inte ofta hörd kombination av styrka, humor och ömhet.” Maria Dahlström, Hälsingetidningarna 2016

Emma Härdelin tillhör den fjärde generationen yrkesutövande folkmusiker och har gjort sig ett namn på folk och världsmusikscenen som frontsångerska i grupperna Garmarna och Triakel.

Johanna Bölja är folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon har turnerat med band som Ranarim och Rallarnas Visor och sjungit verk av tonsättaren Karin Rehnqvist.

Emma Härdelin är begåvad med en makalöst vacker sångröst…” Gefle Dagblad 2015

Bölja har en av de bästa rösterna i den svenska folkmusiken..” SvD 2014

I samarbete med Bilda Mitt med stöd av Kulturrådet

Här kan du boka biljetter!

Foto: Börje Dahrén

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 02 juli 2018
Tid:15:00 - 16:00

Plats
Folkmusikens Hus, Rättvik

Typ av evenemang

Back To Top