fbpx
skip to Main Content
Foto På Trio Del Norte, Fotograf D. Popovic

Trio del Norte


Eldigt temperament, hjärtskärande toner och spännande rytmer fyller luften när Trio del Norte kliver upp på scenen i Costura del corazon, Hjärtats sömnad.
Det bjuds på kraftfull flamencodans, vacker spansk gitarr och blåsinstrument som stundtals åtar sig flamencosångens melodier, stundtals inspireras av jazzens ”Afro Blu” eller Manuel de Fallas ”Fuego Fatuo”. Trion har rört sig från gästspel på Södra Teatern i Stockholm till spanska festen i Ljusdal för 400 pensionärer, vidare till sommarkonserter på Öland innan de landade här i denna timmeslånga musikaliska godbit.  Trio del Norte går hem både hos krävande musikälskare och den som längtar efter volanger och smattrande kastanjetter. Dansen är ibland ett renodlat visuellt fenomen, ibland gruppens slagverkare, rollerna mellan ackompanjatör och solist sys samman och stafettpinnen rör sig ständigt mellan gruppens medlemmar. Costura del corazón föddes när ensemblen mötte ett nordligt sygäng(!) full av värme och kärlek, där det som dans och musik kan göra med människan blev så väldigt konkret.
 
Gitarristen Erik Steen hör till flamencons tungviktare i Norden och har uppmärksammats både som sologitarrist som grundaren av Erik Steen Flamenco Fusion. Dansaren Pia “del Norte” Pohjakallio hör till en av de mest anlitade flamencoartisterna i Norden och är drivkraften bakom Sveriges enda kontinuerliga flamencoscen, FlamencoFredag. Tillsammans med musikaliska kameleonten Kai som både tutar rocksax i The Refreshments, spelar med Linton Kwezi Johnson och hyllas för sina klarinettsolon i Jakob Norgrens storband, skapar Trio del Norte en unik scenupplevelse.
Medverkande:
Pia del Norte – dans/koreografi
Kai Sundquist – träblås
Erik Steen – gitarr
I samarbete med Bilda Mitt med stöd av Kulturrådet.
Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 27 oktober 2019
Tid:19:00 - 21:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top