fbpx
skip to Main Content
Foto På Kaja

Transatlantic Folk Fest


Klezmania, Tangotrix och Balkanös på Sockis med TIBBLE TRANSSIBIRISKA, KAJA och TANGO EXTREMO!

Transatlantic Folk Fest bjuder på en helkväll fylld av finlirig virtuositet, stram passion, andäktiga ljudlandskap och oemotståndligt sväng! På scen denna fabulösa festivalkväll står tre världsturnerande grupper som med stor kärlek och passion för traditionell musik bjuder på både nyskrivet och egna tolkningar.

Öppnar/servering från kl.19.00
På scen från kl.20.00

KAJA (SE)
Kaja har sedan starten för över 10 år sen hyllats för sin starka scennärvaro och sin dynamiska gränshatande musik. De har släppt flera rosade album, turnerat i Europa, Sydkorea och Nordamerika, skrivit film- och teatermusik och samarbetat med poeter och konstnärer. Rötterna i Kajas musik hämtar näring i Östeuropa, men växer vidare in i gränslandet mellan traditionellt och nyskapande där många olika genrer ryms. De har nyfiket låtit musiken få ta sina vägar från klezmer till tango, improvisation, svensk folkton, fransk vals, filmisk konstmusik, akustisk klubbmusik och influenser från indisk raga. Resultatet är en egenartad kammarfolkmusik med överraskande vändningar i kompositioner och arrangemang, där musikerna möts i ett tätt samspel och ett kraftfullt, lekfullt och själfullt uttryck.

Kaja har släppt tre album i eget namn, Krackel (2007), Rust (2010) och Tre Trappor Upp (2013) samt Midvintervaka i samarbete med gruppen Tetra. 2015 hyllades Livet Nord, gruppens violinist, som Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan.

Livet Nord – femsträngad fiol
Camilla Åström – dragspel
Daniel Wejdin – kontrabas

Hemsida: www.kajatrio.se
Video/musik: www.kajatrio.se/se/lyssna-se-3182747

TANGO EXTREMO (NL)

Foto på Tango Extremo Trio

Gruppen Tango Extremo, under ledning av violinisten Tanya Schaap, tillför en alldeles särskild arom till den argentinska tangons passion och övertygande uttryck. Med sin musik färgar de, möblerar om och utmanar de traditionella argentinska tangodragen genom att mixa genren med klassisk och brasiliansk traditionell musik samt jazz och improvisation. Sättet på vilket de utmanar och vidareutvecklar musikstilen gör Tango Extremo till så mycket mer än ett traditionellt tangokapell.

Sedan starten 2003 har Tango Extremo, förutom att turnera flitigt i Holland och övriga Europa, också gjort sig ett namn över hela världen. De har synts på scener i Argentina, Uruguay, Kina, Ryssland, Kurdistan, Sydafrika, Botswana, Venezuela, Colombia, Ecuador och Sydkorea. Gruppen har framträtt i varierande storlek och gjort många samarbeten genom åren. I detta projekt och i samarbetet med Kaja kommer de att spela på trio.

Tanya Schaap – violin/konstnärlig ledare
Jasper Soffers – piano
Sandor Kem – kontrabas

www.tangoextremo.com
www.facebook.com/quintetotangoextremo

TIBBLE TRANSSIBIRISKA (SE)

Foto på Tibble Transsibiriska
Tibble Transsibiriska har skapat en unik stil med texter på svenska och inslag av romanes, något helt nytt på den svenska musikscenen. Medryckande och dansvänliga balkantoner blandas med smäktande, gråtmilda mollsånger. Det självbetitlade debutalbumet kom 2015 togs väl emot av recensenterna och resulterade i en hel del turnérande runt om i Norden. Bandet krönte det hela med att bli 2016 års vinnare av Dalecarlia Music Awards i kategorin Bästa folkmusik.

Nyligen släppte Tibble Transsibiriska sitt andra album ”Duj” (som betyder två på romanes) som fått fina recensioner. En platta där bandet bjudit in en hel drös med gästartister: allt från rumänska gatumusiker till svenska popdrottningar.

Johan Testad – sång/gitarr
Jonas Runefelt – domra/sång
Mats Jonsson – bastuba
Alexandra Särström – saxofoner/dragspel/sång
Martin Kjellgren – slagverk/sång
Emil Rotsjö – fiol/sång

www.tibbletranssibiriska.se
www.facebook.com/tibbletranssibiriska

Boka biljett här!
Transatlantic Folk Fest arrangeras i samarbete med Folkmusikens hus, Bilda Mitt och Leksands kommun.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 15 september 2017 - 16 september 2017
Tid:19:00 - 01:00

Plats
Sockenstugan, Siljansnäs

Typ av evenemang

Back To Top