fbpx
skip to Main Content

Anmälan senast 14 juli! Teaterresa till Västanå teater: Herr Arnes penningar


Välkommen till sommarens teaterupplevelse! Teaterföreningen Paraden i Leksand har bokat 40 biljetter till lördagen den 17 augusti, och Folkmusikens hus medlemmar erbjuds att följa med på färden!

Mer om föreställningen nedan!

Program

9.00  Avresa från Kulturhuset i Leksand, 9.20 Resecenter i Rättvik, 10.00 Willys i Mora. Vi stannar på vägen och äter medhavd matsäck.

13.30 Gemensam lunch på restaurang ”Frykens Pärla” i Lysvik (mellan Torsby och  Sunne)

15.00 Möte med regissören Leif Stinnerbom i Berättarladan, Sunne

16.00 Föreställning. De som beställt teatermiddag för 300 kr äter den i pausen. Cafeteria finns för övriga.

19 tiden: Hemfärd direkt efter föreställningen.

Till hemresan kan ni beställa macka/öl/ dricka genom att också maila  ingrid.leander@gmail.com och sedan swicha 50 kr på bussen.

För mer info ring eller maila till Inka (Ingrid Leander) 073-700 11 59

Varmt välkomna/ Önskar styrelsen i teaterföreningen Paraden Leksand  och Folkmusikens hus

Välj ett alternativ, skriv namn, mailadress och mobilnr. Betala in avgiften till Paradens bankgiro 5813-7332 eller swischa till 123 652 5315.

(Biljetterna säljs endast som en paketresa)

Obs! Anmälan är giltig när pengarna är inbetalda. Först till kvarn!

Paket  1

Resa 450 kr

Gemensam bufélunch Ulvsby Herrgård 169 kr

Teaterbiljett (grupprabatt) 550 kr

Summa: 1165 kr

 

Paket  2

Resa med buss 450 kr

Gemensam buffélunch Ulvsby Herrgård 169 kr

Teaterbiljett 550 kr

Teatermiddag 300 kr

Summa:  1465 kr

Mer info: Ingrid.leander@gmail.com

Vi har bokat 40 biljetter och du anmäler dig till ingrid.leander@gmail.com senast den 14 juli.  (obs först till kvarn) Skriv vilket paket du vill ha och betala till Paradens konto bg 5813-7332.

Pengarna sätts in på bg 5813-7332 Paraden Leksand. Skriv namn på deltagarna och rätt summa.

Lite om handlingen (för mer info se vastanateater.se)

Herr Arnes penningar är en spännande spökhistoria, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela vår föreställning. Intrigen har verklighetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586.

Det är en tid av mycket oro i samhället, ständiga krig mellan Sverige och Danmark-Norge och dessutom underliggande religionskonflikter mellan katolicismen och den lutherska reforma-tionen.I Marstrand pågår en intensiv sillperiod som fått fiskare och uppköpare från hela Nordeuropa att söka sig till ön. Där det råder en sådan Klondyke-stämning samlas mängder av folk som vill tjäna pengar. Marstrand fick namn om sig att vara den mest sedeslösa platsen i Norden. Under dessa omständigheter sker fruktansvärda mord på den lutherska prästen Herr Arne och hela hans familj. Mördarna kommer undan med Herr Arnes stora penningkista av ek. Men prästens pengar är redan befläckade då herr Arne själv rövat sin skatt från klostren.En enda ur familjen kommer levande undan, den fattiga fosterdottern Elsalill. Hon blir omhändertagen av en fiskmånglare, Torarin, och får börja rensa fisk nere på bryggan i Marstrand för att tjäna sitt uppehälle. Men de döda vaknar till liv, sådana brutala mord måste uppklaras och brottet hämnas. Det blir ett övernaturligt, psykologiskt grymt spel med naturen som relief, då isen har lagt sig hårdare än vanligt och trots islossning på andra ställen vägrar den gå upp. Först måste mördarna bli funna och straffade.

Paraden i samarbete med Folkmusikens hus!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 17 augusti 2024
Tid:Hela dagen

Plats
Västanå teater

Typ av evenemang

Back To Top