fbpx
skip to Main Content
Foto Systerpolskan Fotograf Kola Productions

Systerpolskan


Folkmusikgruppen Systerpolskan med några av landets främsta spelmän bildades när Benny Andersson bjöd in dem till sin studio på Skeppsholmen hösten 2015. Han hade tidigare kommit i kontakt med några av dem på en riksspelmansstämma på Skansen. De övriga i gruppen har Benny träffat i andra sammanhang genom åren, och en idé om en gemensam skiva föddes.

Ljuv musik uppstod, vilket resulterade i albumet Randig kjortel som släpptes i september 2016. Musiken består av både traditionella och nykomponerade låtar och visor, framför allt från Uppland och Dalarna där samtliga spelmän kommer ifrån. Namnet Systerpolskan är hämtat från ett av spåren på den nya skivan, Systerpolska från Ore. Även namnet på albumet, Randig kjortel, kommer från en av låttitlarna. Benny Anderssons roll är framför allt som producent, men han medverkar även som musiker på några av låtarna.

Systerpolskan framträdde i Allsång på Skansen sommaren 2016 och har synts i flera andra mediesammanhang i samband med skivsläppet, bl a på Moraeus med mera och Gokväll. Gruppen har givit konserter och framträtt på olika scener runt om i Sverige efter skivdebuten och de bjuder på ett varierat program med låtspel och sång.

Täpp Ida Almlöf – fiol, sång
Verf Lena Egardt – fiol, sång
Cajsa Ekstav – nyckelharpa, sång

Erika Lindgren Liljenstolpe – fiol, sång

Lena Willemark – fiol, sång
Cecilia Österholm – nyckelharpa, sång

Du kan köpa biljett i webbutiken här!

Vi säljer biljetter direkt vid Kommunens kontaktcenter, 0251-31300 och på kyrkans expedition Brittgården, 0251-431 40.

Kulturföreningen Welest i samarbete med Folkmusikens hus och Svenska kyrkan i Älvdalen.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 25 augusti 2018
Tid:18:00 - 20:00

Plats
Älvdalens kyrka

Typ av evenemang

Back To Top