fbpx
skip to Main Content
Foto På Symbio

Symbio


Symbio utsågs till Årets Nykomlingar på Folk och Världsmusikgalan 2016. Med sin starka sceniska närvaro och en magisk kombination av hurdy-gurdy och dragspel spelar duon på ett sätt som du aldrig hört förut. 

De tar med sin publik på en rörlig och drömmande musikalisk resa. Genom en lekfull, energisk och nära samverkan skapar Symbio ny musik med ett varmt uttryck. De skriver oftast eget material och vill skapa en musikalisk värld som de själva påverkas av. Under konserter spelar de med både allvar och glädje och berättar om personliga och levande historier om musiken.

De två musikerna i Symbio är akademiker från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Sibelius-akademin i Helsingfors. Symbio skapades 2012 och år 2015 mottog duon Scholarship for Ensembles från Kungliga Musikhögskolan. I oktober 2016 släppte de sitt debutalbum Phoresy och deras andra album släpptes sensommaren 2018.

– Symbio är ett projekt som ligger mycket nära våra hjärtan. Vi är passionerade och älskar den musik vi framför. Vi hoppas och tror att vår musik kommer att beröra en allt bredare publik.

Du kan boka biljett här!

Folkmusikens hus med stöd av Kulturrådet och Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 04 september 2019
Tid:19:00 - 21:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top