fbpx
skip to Main Content
Foto På Willemark, Knutsson & Öberg. Fotograf Aron Mattsson

Svenska Låtar med Willemark/Öberg/Knutsson


2019 släpptes albumet Svenska Låtar. Ett album där Lena Willemark tillsammans med Jonas Knutsson och Mats Öberg på ett nytt och banbrytande sätt tolkar svensk modern visskatt signerad Marie Bergman, Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk och Ola Magnell m. fl. Färgstarkt och vilt, subtilt och skört rör de sig med både lätthet och tyngd i de djupt personliga tolkningarna. Albumet vann en Grammis för bästa folkmusikalbum.

Legendariska artisten Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare. Färden och utforskandet av musiken fortsätter med oförminskad kraft, och med åren har Lena Willemark alltmer kommit att framstå som en av Nordens mest mångsidiga artister – mycket för sin unika förmåga att forma olikheter till en odelbar helhet.

Jonas Knutsson sammanför jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer. Tex med Elise Einarsdotter Ensemble, Enteli, Nordan, Stockholm Folk Big Band, Berger Knutsson Spering, Ale Möller, Nils Landgren, Johan Norberg m.fl. Efter vägen har barytonsaxofonen också blivit en viktig del av Jonas musikaliska röst.

Mats Öberg är pianisten och multi-instrumentalisten som kanske är mest känd som ena halvan av Mats & Morgan. Han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder. Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker.

BOKA HÄR

Ett evenemang under Stämmoveckan

Med stöd av Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 06 juli 2023
Tid:15:00 - 16:15

Plats
Rättviks kyrka

Typ av evenemang

Back To Top