fbpx
skip to Main Content
Göran Månsson Foto Lia Jacobi

Spelpipor för nybörjare – kurs med Göran Månsson


Onsdag 5 juli kl 10-14 på Bingsjöstämman
För dig som vill prova grunderna på spelpipa. Kursen hålls på en nybörjarnivå och du får låna en spelpipa på kursen. Obs! Du behöver alltså inte ta med ett eget instrument.

I samband med Bingsjöstämman har du chansen att spela på några av de folkliga varianter av spelpipor som fortfarande tillverkas i äldre tradition. Under denna kurs kommer du att lära dig mer om och spela på Härjedalspipan, Offerdalspipan och Evertsbergspipan. De två första tillverkade av Gunnar Stenmark i Ås, Jämtland, och den senare tillverkad av Stefan Ekedahl i Rättvik.

Göran Månsson är en mästare på spelpipa med en avgörande betydelse för det folkliga flöjtspelets utveckling och spridning både innanför och utanför landets gränser. Han har bland annat varit med och utformat sin alldeles egna spelpipovariant, med namnet Månmarka-pipan. Göran hörs i band som Gjallarhorn, Frispel, Göran Månsson Band eller Månsson & Åberg men du kan också se och höra honom i en av årets kapellkonserter på Bingsjöstämman. Då uppträder han med en ny glimrande konstellation – Tjernlanden!

Tider för kursen
10-14 Kurs med paus för egen lunch

Plats
Bingsjö kapell, Rättvik

Tillgänglighet
Kursen genomförs i kapellet i anslutning till handikapparkering. Den hålls utan tekniska hjälpmedel och använder inte hörslinga.

Här köper du kursen

Varmt välkommen!

Ett arrangemang under Stämmoveckan i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 05 juli 2023
Tid:10:00 - 14:00

Plats
Bingsjö kapell

Typ av evenemang

Back To Top