fbpx
skip to Main Content
Foto På Adrian Jones

Spela stämmor med Adrian Jones


Hur blir man bra på att spela stämmor? Kan man öva på det och finns det konkreta verktyg? Nu är det dags att dyka ner i stämspelets värld och belysa de tankemodeller som finns att tillgå.

Den här kursen vänder sig till dig som kan ditt instrument bra och har lirat spelmansmusik och låtspel en hel del men vill komma vidare. Du kan ha provat stämspel, men det är inget krav. Kursen innehåller analys av spelmansmusik, viss tonalitetslära, konkreta övningar och feedback från lärare och kurskamrater. Tillsammans skapar vi en avslappnad kreativ miljö full av nyfikenhet och experimentlusta.

Adrian Jones är uppvuxen i Leksand och har folkmusik och låtspelet med från barnsben och är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm. 2015 erhöll han Landstinget Dalarnas kulturstipendium med motiveringen:

“Adrian Jones är en bred och väletablerad stråkmusiker med komposition och arrangering som specialitet. Han är klassiskt skolad, men jobbar gärna med folkmusiken i fokus. Med sitt gedigna kunnande utforskar och utvecklar han musiken över genregränserna och jobbar med väletablerade grupper och drivna musiker i olika genrer både i Sverige och utomlands.”

Kursen avslutas med en gemensam, men frivillig, uppspelning på Bingsjöstämman.

Kurstider: söndag 1 juli  kl 13.30-17 & måndag 2 juli kl 10-17 
Kurslokal: Folkmusikens hus, Rättvik
Sista anmälningsdag: 26 juni
Antal deltagare: 14

Om du vill anmäla dig kan du klicka här!
Kurs i samarbete med Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 01 juli 2018 - 02 juli 2018
Tid:13:30 - 17:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top