fbpx
skip to Main Content
Foto Six String Yada

Six String Yada


Det här är bandet för dig som anser att den amerikanska old-time-musiken har lika mycket att säga oss idag som den hade för länge länge sen.

Six String Yada har gett den nya vågen av amerikansk folkmusik i Sverige en rejäl skjuts framåt under de senaste åren och håller traditionen av hillbilly-musik från de Appalachiska bergen vid liv. Samtidigt som de också skapar något nytt. Basen kanske består av traditionell amerikansk folkmusik men det är deras kryddning av såväl brittiska som svenska folktoner som gör att detta blir en musikalisk upplevelse som står ut – och att allt levereras med en rågad nypa punkattityd.

I allt från covers på obskyra metal-band som ingen har hört talas om till fiollåtar som ingen har hört talas om så går bandet under deras självutnämnda motto – 10% är vad vi spelar, 90% är hur man spelar det.

Med över 100 spelningar och två album i ryggen så är detta ett band som garanterar att även den mest tystlåtna, tillbakalutade masen kommer stampa takten och sjunga med.

”Jag lägger mig platt för Six String Yada. Jag är helt såld. Det här är musik när den är som allra roligast. Sprallig, skicklig och spelglad.” – Pierre Eriksson, Lira Musik

”Om man inte smittas av den här gruppens energi och spelglädje så blir man nog inte smittad av något. Det är skickligt spel, spralliga toner, på allvar men lustfyllt.” – Korrö Musikfestival

Medverkar gör Agnes Brogeby; fiol och sång,
Erling Bronsberg; banjo och sång,
Jonas Bleckman, cello och sång samt Simon Nyberg, gitarr och sång.

Här kan du både se och lyssna.

Boka biljett här!

PS. Glöm inte bort att det är picnic-konsert. Vikarbyns lilla spelmanslag säljer kaffe med bröd men vill du ha något annat så får du ta med det själv.
I samarbete med Musik i Dalarna och Bilda Mitt med stöd av Kulturrådet

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 06 april 2017
Tid:19:00 - 21:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top