fbpx
skip to Main Content
Sångsystrar Med Erika & Cecilia

Utsålt: Sångsystrar och Erika & Cecilia


Välkommen till en dubbelkonsert utöver det vanliga! En konsert vi tackar covid-19 för, för utan viruset hade vi inte kopplat ihop dessa supermusiker. Erika & Cecilia skulle ha spelat hos oss i mars men konserten blev inställd och de får därför nu dela kväll med Sångsystrarna Sofia Sandén och Ulrika Bodén, som dessutom har med sig Patrik Grundström på bas. 

Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm – spelar folkmusik i duoformat, på nyckelharpa och fiol. Deras samspel rör sig mellan det minimalistiskt sköra och det starkt explosiva och suggestiva där energin löper fram som en glödtråd.

Musiken bygger på fiol och nyckelharpa och Erikas och Cecilias röster som kompletterar och berikar varandra, i traditionella låtar såväl som i deras egna nykomponerade material. Erika och Cecilia har turnerat såväl i Sverige som utomlands och är också medlemmar i gruppen Systerpolskan.

Systrar kallar sig också Sofia Sandén och Ulrika Bodén. För att citera en fin recension från Sundsvalls tidningar så har “Sofia och Ulrika har ett långt förflutet tillsammans. Det började som en duo en gång i tiden och som Ulrika beskriver det: ‘det klickade direkt mellan oss, en speciell kemi som inte går att förklara’. Efter ett tag förenade de sig med en annan duo och folkmusikgruppen Ranarim uppstod.

Nu är det ganska länge sedan de uppträdde tillsammans och till återföreningen har de döpt duon till ”Sångsystrar” och komponerat ihop en helt ny repertoar. Sofia Sandéns och Ulrika Bodéns sång är en ständig dialog med varandra. Liv och svärta, glädje och sorg. Med en stark tro på rösten och dess oändliga möjligheter rör de sig tillsammans i full frihet.

I konserten har de med sig Patrik Grundström. Med sin kontrabas och akustiska bas ger han djup och skärpa åt musiken. Ackompanjemanget skapar också tonarter som tangerar ett kliv över genregränserna. Det blir alldeles fantastiskt när Sofia och Ulrika stämmer upp en melodi som består av lockrop av Beda Karlsson, inflätad i en marsch från Hälsingland och som Patriks bas går över i en blues!”

Här kan du köpa biljett!

Mat och logi-erbjudande: 
Beställ tvårätters middag, som äts innan konserten börjar, för 395 kr. Hotell Lerdalshöjden: info@lerdalshojden.se eller ring 0248-511 50. Restaurangen öppnar kl 18.

  • Om du vill bo kvar över natten så får två personer, i dubbelrum, äta och bo för 795 kr/person. Frukost ingår i priset.
  • Om du vill bo i enkelrum så kostar boende och mat 1220 kr. Frukost ingår i priset.

OBS: Folkmusikens hus följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säljer inte fler än 50 biljetter. Först till kvarn alltså. Har du biljett sen tidigare till Erika och Cecilias konsert 13 mars så gäller den till den här konserten.

Konsert i samarbete med Bilda Mitt och med stöd av Kulturrådet.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 26 september 2020
Tid:20:00 - 22:00

Plats
Hotell Lerdalshöjden

Typ av evenemang

Back To Top