fbpx
skip to Main Content
Foto På Sångsystar

Sångsystrar


Välkommen till en konsert med Sångsystrarna Sofia Sandén och Ulrika Bodén, som dessutom har med sig Patrik Grundström på bas. 

Sångsystrar kallar sig Sofia Sandén och Ulrika Bodén. För att citera en fin recension från Sundsvalls tidningar så har “Sofia och Ulrika har ett långt förflutet tillsammans. Det började som en duo en gång i tiden och som Ulrika beskriver det: ‘det klickade direkt mellan oss, en speciell kemi som inte går att förklara’. Efter ett tag förenade de sig med en annan duo och folkmusikgruppen Ranarim uppstod.

Nu är det ganska länge sedan de uppträdde tillsammans och till återföreningen har de döpt duon till ”Sångsystrar” och komponerat ihop en helt ny repertoar. Sofia Sandéns och Ulrika Bodéns sång är en ständig dialog med varandra. Liv och svärta, glädje och sorg. Med en stark tro på rösten och dess oändliga möjligheter rör de sig tillsammans i full frihet.

I konserten har de med sig Patrik Grundström. Med sin kontrabas och akustiska bas ger han djup och skärpa åt musiken. Ackompanjemanget skapar också tonarter som tangerar ett kliv över genregränserna. Det blir alldeles fantastiskt när Sofia och Ulrika stämmer upp en melodi som består av lockrop av Beda Karlsson, inflätad i en marsch från Hälsingland och som Patriks bas går över i en blues!”

Dans- och Folkton arrangerar med corona-rekommendationer i åtanke, i samarbete med Bilda Mitt och med stöd av Kulturrådet.

Biljettbokning: dansofolkton@outlook.com

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 27 september 2020
Tid:16:00 - 18:00

Plats
Folkets hus

Typ av evenemang

Back To Top