fbpx
skip to Main Content

Rydvall och Mjelva


Erik Rydvall och Olav Luksengård Mjelva är två av musikerna som hörs på soundtracket till exempelvis God of War: Ragnarök och The Rings of Power. Under deras konserter möts nyckelharpa och den norska hardingfelan i ett helt unikt samspel.

Under konserten med Rydvall och Mjelva får vi höra musik de spelat in till soundtracken, men också berättelser om hur det är att samarbeta med spelkompositörer och hur de medverkat till skapandet av ljudlandskap och teman till karaktärer och platser i filmer, serier och spel. Hur gick det till när Hollywood ringde? Hur ser processen ut, bakom det vi tittare och spelentusiaster ser?

23-24 november anordnar Dalarnas museum “Dalarnas Fantasy och Folklore Festival” med föreläsningar, utställningar, workshops, konserter och mycket mer. Konserten “Rydvall och Mjelva” är ett samarbete mellan Folkmusikens hus och Dalarnas museum i samband med festivalen.

Datum: 24 november
Tid: 18.00
Plats: Dalarnas museum

Entré: 250kr
Student: 200kr

Köp biljett till konserten

Dalarnas Fantasy och Folklore Festival
Innan det fanns fantasy fanns folklore – sagor, myter och legender som format olika kulturuttryck och
aktiviteter i Dalarna och världen. Det är också folklore som ligger till grund för det vi idag kallar fantasy.
Nordisk mytologi, magiska världsåskådningar och väsen har inspirerat författare, kompositörer, spelutvecklare och formgivare
som varit, och är, aktiva inom fantasygenren. Det är kopplingen mellan folklore och fantasy som ska förmedlas under DFFF.
Detta kommer vi att göra genom populärvetenskapliga föredrag, panelsamtal, utställningar, workshops, konserter,
cosplay-parad och livesändning av podcasten ”När man talar om trollen”.

Läs mer om festivalen

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 24 november 2024
Tid:18:00 - 20:00

Plats
Dalarnas museum

Typ av evenemang

Back To Top