fbpx
skip to Main Content
Foto På Tallroth & Furebotten

Roger Tallroth & Ragnhild Furebotten


Välkommen till konsert med duon Tallroth & Furebotten på Avesta kulturscen!

Ragnhild Furebotten och Roger Tallroth möttes i Köpenhamn 2009 där dom båda deltog i konsertproduktionen «The Great Nordic Night» som var öppningskonserten av världsmusikmässan WOMEX i det nye konserthuset i Köpenhamn. En «once-in-a lifetime» konsertupplevelse med gräddan av folkmusiker från hela Norden. Detta kom att bli starten på ett starkt samarbete och en nära vänskap präglad av en stark musikalisk gemenskap mellan Ragnhild och Roger. Duon har spelat ihop vid många olika tillfällen sedan dess. Båda komponerar låtar och leker sig gärna genom en musikalisk stund med mycket glädje, humor och tätt samspel.

Förband: Södra Dalarnas Världsmusikstorband

Ragnhild Furebotten är en av de mest innovativa och kända violinisterna på den norska folkscenen i dag – och har varit det i flera år. Hon har bidragit och gett ut 16 album genom lika många år. Hälften av dem har nominerats till norska Grammis, och albumet “Majorstuen” (2003) och hennes senaste soloalbum “Never on a Sunday” (2011) vann priset. Hennes eleganta ton, lätta beröring och påtagliga nöje att uppträda har vunnit hennes uppskattande publik och ett antal priser. Hon är grundare och medlem av det kända folkbandet “Hekla Stålstrenga”. Varje norrman kan flera av bandets mest kända låtar, och de är i toppen av den norska musikbranschen. Ragnhild skulle lätt kunna göra det här bandet i sin musikkarriär, men hon behöver och älskar variationen. Hon älskar den traditionella folkmusiken och hennes rötter kommer från norra Norge. Ragnhild är välkänd för sin starka signatur i sitt spelande. Hon skriver samtida folkmusik och är samtidigt en stark bärare av sin tradition.

Roger Tallroth började sin karriär som ung pojke, hans första spelning var vid 15 års ålder. Tillsammans med Olov Johansson och Mikael Marin bildade han den trion Väsen 1989. Roger har utvecklat sitt eget sätt att spela gitarr genom åren. I början av 90-talet kom han fram till ett unikt sätt att stämma in och stränga sin 12-strängade gitarr, och han har aldrig slutat utforska nya sätt att spela. “Tallroth-stämning” har fått sitt namn efter Roger av andra gitarrister och entusiaster. Det är omöjligt att överdriva den inverkan detta har haft genom åren för nya strängspelare i den skandinaviska / nordiska traditionen. Som en aktiv turnerande musiker i över 30 år har Roger spelat i nästan alla genrer med många musiker i världsklass.

BILJETTER: köps via avestakulturscen@gmail.com eller 076-025 8629

Avesta kulturscen i samarbete med ABF, Verket och Folkmusikens hus

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 08 september 2022
Tid:19:00 - 20:30

Plats
Avesta kulturscen, Rosthuset

Typ av evenemang

Back To Top