fbpx
skip to Main Content
Foto På Ranarim Kvartett

Ranarim


Det var en gång, för inte allt för länge sedan. Två folksångerskor möttes och upptäckte att det var så roligt att sjunga tillsammans att det bara inte gick att sluta. Samtidigt, på en annan plats, satt en nyckelharp-spelman och en gitarrist, spelandes så att strängarna glödde och taglet rök.
Historien hade kunnat sluta här, om det inte varit för en underlig känsla som drabbade de inblandade.
Nog var allt bra, men ännu icke fulländat. Inte förrän de alla möttes och fyra blev ett.
Så hände det sig att Ranarim blev till.

Så lät det en gång för länge sedan, närmare bestämt 1997 när gruppen Ranarim bildades. Med fyra skivor och flitigt turnerande var de under tretton år ett av de populäraste svenska folkmusikbanden. Men så, för tio år sedan upplöstes bandet. Nu, 2021, har de forna bandmedlemmarna tagit sig en allvarlig funderare och bestämt sig för att ställa sig på scenen tillsammans igen.

Missa inte detta unika tillfälle att återigen höra ett av svensk folkmusiks mest spännande band, ett band som har inspirerat och skapat glädje för så många med sitt unika sound och sväng. På tvåstämmig sång återfinner vi sångsystrarna Ulrika Bodén och Sofia Sandén, nyckelharporna trakteras av riksspelmannen och världsmästaren Niklas Roswall, Daniel Ek spelar på sin unika harpgitarr och Olle Linder sitter stadigt bakom slagverket.

Som en recensent en gång skrev; Ranarim folkar fett!

Boka här!

Folkmusikens hus i samarbete med Dans & Folkton i Ludvika

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 05 september 2021
Tid:15:00 - 16:30

Plats
Kyrkskolan

Typ av evenemang

Back To Top