fbpx
skip to Main Content
Quilty & Andy Irvine

Quilty & Andy Irvine


Välkommen till Quiltys jubileumsturné mars 2023! Quilty fyller 30 år och firar med att bjuda in den irländske folkmusik-legendaren Andy Irvine till ett musikaliskt möte och turnésamarbete. Det blir ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart.

”Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla numera 80-årige Andy Irvines livsgärning som musiker,

traditionsbärare, vispoet och världsmusik-pionjär.”

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världs-musikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.

Musiker:
Andy Irvine – sång, mandolin, mandola, munspel
Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle
Gideon Andersson – bouzouki, mandolin, bodhran, sång
Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr

Staffan Lindfors – kontrabas, sång

I samarbete med stf Bilda med stöd från Kulturrådet och Culture Island
Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 26 mars 2023
Tid:16:00 - 17:45

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top