fbpx
skip to Main Content

Plastic Paddy 30 år!


Kulturhuset Tio14, Falun – 22 okt 2022

Välkomna att fira Plastic Paddys 30-årsjubileum med oss! En helkväll där bandet bjuder på blandat innehåll.

Eamonn O´Reilly – sång, gitarr och true stories
Janne Åslund – fiol
Eva Kvarnström – dragspel och piano
Erik Westholm – flöjt
Magnus Hellsing – flöjter och whistle
Andrew Scott – dans

Falubandet Plastic Paddy har spelat irländsk musik tillsammans länge. 1988 framträdde vi för första gången för betalande publik, på Café Lyktan på Folkets hus i Falun. Att vi 30-årsjubilerar först nu, 34 år och 350 spelningar senare, skyller vi på pandemin. Och på att tiden går för fort.

Vi har spelat i bystugor, på festivaler – t o m på Peace and Love, i konsertlokaler, på pubar i Dalarna, runt om i Sverige, några gånger i Norge och Finland. Med åren har den irländska repertoaren blivit allt mer mixad med våra egna kompositioner. Vi har ofta spelat till dans: Andrew Scotts Ceilidh Show är en attraktion i sig själv. Han får det att bli roligt att dansa även om det trasslar sig i turerna.

Vi gläds åt vår öppna spelsession på puben Dublin i Falun kring vårt gemensamma intresse en gång månaden. Skaran runt bordet växer år från år – liksom den gemensamma repertoaren. Några låtar och sånger kommer vi att lära ut vid vår workshop i irländsk musik som arrangeras på eftermiddagen den 22 oktober. Kanske värvar vi några flera sessiondeltagare här?

Vi ser fram emot att få komponera en minnesvärd jubileumskonsert med highlights från vår repertoar genom året. Välkomna!
/Plastic Paddy

Tider
16.00 Workshops
18.00 Matservering och PUB
19.00 Dansutlärning – irländsk dans
20.30 Konsert

Pris
Entré: 200 kr
Medlem FFmod: 150 kr
Studerande: 100 kr
Medlem FFmod, studerande: 75 kr
Workshop: 50 kr
Köp din kvällsbiljett här!

Workshops
Kvällen inleds med workshops i låtspel och sång, kl 16-18. De kostar 50 kr och köper dem separat från kvällsbiljetten. Eamonn O’Reilly lär ut några av bandets vokala godbitar. Magnus Hellsing och Jan Åslund lär ut några instrumentala låtar ur Plastic Paddys stora låtskatt.

Här hittar du Eamonns workshop i sång
Här hittar du Jannes och Magnus workshop i låtspel

Arrangeras av FaluFolk musik & dans i samarbete med Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 22 oktober 2022
Tid:16:00

Plats
Kulturhuset tio14

Typ av evenemang

Back To Top