fbpx
skip to Main Content
Foto Folkmusikens Hus Instrumentutställning

Öppet hus på Folkmusikens hus


Traditionsenligt så håller Folkmusikens hus dörrarna öppna när det är spelmansstämma på hotell Lerdalshöjden. Så även i år.

Program. Fri entré till alla aktiviteter. Fika säljs av Vikarbyns lilla spelmanslag.

10:00-15:00 Öppet hus
Dörrarna står öppna till Folkmusikens hus och under dagen kan du besöka butiken, titta på film, djupdyka i arkivet och avnjuta både fika och Mora folkhögskolas utställning Musik & Tradition.

10:30-12:30 Bodapolska
Värdlagets låtkurs i samband med Lerdalsstämman. Knapp Britta Pettersson och Knapp Karin Norrfors lär ut polskor och pratar om hur man får till den rätta ”knycken”. Två hemliga gäster utlovas!

11:00-12:00 Ethno. Ny film!
En ganska pinfärsk film av Fredrik Caresten om det internationella folkmusiklägret för ungdomar som tar Rättviksskolan i besittning en vecka varje sommar. Introduktion av Per Gudmundson.

13:15-14:45 OBS! INSTÄLLD P G A SJUKDOM! Föreläsning – Folkmusikalisk utbildning, förbildning och inbillning 
Thomas von Wachenfeldt, spelman och filosofie doktor, föreläser om hur musiken traderas i våra spelmanslag och hur detta hänger ihop med ideologier med rötter i tysk nyromantik och svensk nygöticism.

13:30-15:00 Vispolskor från Boda
Sofia Sandén håller sångkurs med fokus på sjungna polskor från Boda. Sången och fiolen har för många spelmän varit tätt förknippade. Här får du lära dig några av de många polskemelodier med text som lika gärna kan sjungas som spelas. Tre av dessa polskor kommer användas som skålvisor under festmiddagen på Lerdalshöjden på lördagskvällen.

15:00 DALARNAS SPELMANSFÖRBUNDS ÅRSMÖTE

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 18 mars 2017
Tid:10:00 - 15:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top