fbpx
skip to Main Content

Onlinekurs: Bingsjölåtar med Ellika Frisell


Välkommen till en kurs som var planerad att hållas i Bingsjö, under Bingsjöstämman, men på grund av pandemin nu kommer att genomföras under tre förmiddagar i början på augusti, via nätet. Det är en kurs i Bingsjölåtar, med möjlighet att lära sig låtarna men också att komma lite djupare in i bingsjöspelet.

Ellika Frisell är en mästerlig spelman och erfaren pedagog med en särskild plats i hjärtat för musiken från Bingsjö. Hon kommer att skicka ut inspelningar av låtarna en vecka innan kursstart så alla hinner bli bekanta med dem i förväg. Under kursen kommer Ellika jobba med melodierna men även stilmedel, teknik, ornament, stråkföring, sväng, fortspel och allt annat som kan dyka upp och behövas…

Undervisningen sker via Zoom och kommer i huvudsak genomföras i helgrupp, med möjlighet till en kortare stund ensam med Ellika där du kan jobba på just ditt spel. Kursen är öppen för olika erfarenhetsnivåer men du bör ha en viss spelvana och kunna ta ut låtar från en inspelning för att få ut något av kursen. Digital undervisning lägger, i ännu högre grad än fysisk, bollen hos dig som kursdeltagare när det gäller vad du tar till dig av undervisningen. För den mindre erfarna kanske målet blir att lära sig melodin och för den mer erfarna blir de små detaljerna kanske det mest intressanta.

Inför kursen kommer du få information hur du laddar ner Zoom och gör dig redo att bli inbjuden till första kurstillfället.

Kursen pågår måndag 3 augusti t.o.m. onsdag 5 augusti, 9:00-12:00 varje dag.
Kurslokal: Online
Sista dag att anmäla dig/köpa kursen: 27 juli

Köp kursen här!

Kursen genomförs i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt.

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 03 augusti 2020 - 05 augusti 2020
Tid:09:00 - 12:00

Typ av evenemang

Back To Top