fbpx
skip to Main Content
Ami Dregelid Och Fredrik Lundberg

Nybörjarkurs: Dansa polska


Danskurs i polska med Ami Dregelid och Fredrik Lundberg
Onsdag 5 juli kl 10-14 på Bingsjöstämman

Här får du möjlighet att lära dig dansa polska. Du som kan lite grann och vill öva lite mer är också välkommen. Med utgångspunkt i musiken börjar vi från början så att alla kan hänga med – syftet är att du ska kunna vara med och dansa på dansgolven under kvällen och natten!

Alla är varmt välkomna!

Ami och Fredrik är dansare och musiker med stor lust att få folk att dansa. När de undervisar har de alltid ett starkt musikaliskt och dansant fokus – ”vi utgår från Fredriks spel, du får dansa mycket och lära dig bra knep så att det blir lätt och roligt att dansa tillsammans”.

Ami Dregelid
är känd både som dansare och pedagog och en viktig förebild inom dagens folkdans. Hon har mer än 25 års erfarenhet av att arbeta med utbildning i folkdans och hennes dansande och undervisning har haft stort inflytande på folkdansmiljön och utvecklat fältet i praktiken. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern centralt och hon har under många år utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar. Hon är lärare på Folkdanskursen på Eric Sahlström Institutet, undervisar i dans och spel på Kungl musikhögskolan i Stockholm, på Stockholms konstnärliga högskola samt har kortare kurser, både i Sverige och och Norge.

Fredrik Lundberg
Spelman och pedagog från Arvika, har varit en del av den traditionella värmländska och svenska folkmusiken sedan sent 80-tal och har spelat och undervisat i över 30 år. Spel till dans har alltid varit centralt för Fredrik. Han och Ami har undervisat tillsammans sedan mitten av 90-talet och de har funderat, diskuterat och testat väldigt mycket runt relationen musik- och dans.
”Att spela på danskurser är något av det bästa jag vet. Att få ägna sig åt samspelet med dansarna är fantastiskt. Jag når då ett spel, en musik, som jag aldrig når när jag bara spelar för mig själv. Det är ett privilegium.”

Tider för kursen
5 juli kl 10-14 – kurs med paus för egen lunch

Plats
Dansladu, Bingsjö

Här köper du kursen!

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 05 juli 2023
Tid:10:00 - 14:00

Plats
Dansladu, Bingsjö

Typ av evenemang

Back To Top