fbpx
skip to Main Content
Majornas 3dje Rote_Foto-Johan__Wingborg

Nordic Session & Majornas 3dje Rote


Välkommen till underbara Grönbo utanför Falun och en kväll med två fantastiska grupper!

Nordic Sessions
Fyra tunga folkmusiker, två från Irland och två från Sverige, handplockades av Kultur i Halland och Kultur i Väst. I augusti förra året fick de träffas och musicera. Mötet blev en succé, musikmagin var ett faktum och här är drömkvartetten på sverigeturné: musikaliska äventyraren Nuala Kennedy, folk/bluegrass-ikonen John Doyle, mångfacetterade Lisa Eriksson Långbacka och multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius.

John Doyle (IRL) gitarr, mandola, sång
John Doyle är ett av de tyngsta namnen i folk/celtic- och bluegrassvärlden. Som gitarrist och sångare har han samarbetat med de flesta stora artister inom denna musikaliska sfär. Mest känd för en svensk publik är han kanske som medlem och grundare av gruppen Solás och i duo med fiolspelerskan Liz Carroll. De senaste åren har John varit en del av konserten ”Transatlantic Sessions”, en årlig sammankomst och turné med start i Glasgow under Celtic Connections, där Aly Bain och Jerry Douglas bjuder in artister från USA, Kanada, Irland, Skottland och England. I alla samarbeten är det underbart att uppleva Johns kraftfulla och inspirerande musikalitet och energi.
www.johndoylemusic.com

Nuala Kennedy (IRL) sång, flöjt
Irish Times beskriver henne som “En flöjtspelare och kompositör av anmärkningsvärd finess, orädd för det okända”. Från Glasgow till Hawaii, The Yukon till Cape Cod, Kalifornien till Drogheda, är Nuala Kennedy en musikalisk äventyrare som är känd världen över för sin karakteristiska sång och sitt underbara flöjtspel. Nuala startade sin professionella bana i gruppen Fine Friday som hade sin bas i Skottland. Hon är nu tillbaka i på Irland efter några år i USA och har också en egen trio, Nuala Kennedy Band.
www.nualakennedy.com/

Lisa Eriksson Långbacka (SWE) dragspel, sång
Lisa Eriksson Långbacka har sitt ursprung i folkmusik men hennes öppenhet gentemot andra genrer tar henne mellan olika musikaliska världar. Från samarbete med pop, jazz och folkmusik till opera och teatermusik. Hon nominerades till årets dragspelare i februari 2015 . Lisas samarbete med Lisa Rydberg i gruppen ”LISAS” har rönt stor uppmärksamhet.
www.lisalangbacka.com

Esbjörn Hazelius (SWE) gitarr, mandola, fiol, sång
Den mångsidiga multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har under många år varit medlem i band som Quilty, Hazelius-Hedin och Eitre, och dessutom varit musikalisk motor bakom bland andra Sofia Karlsson och Malin Foxdal. Hans musikaliska livsresa har varit både lång, intensiv och brokig. Som virtuos irländsk violinist, som svensk folksångare, eller som strängkonstnär – publiken såväl som kritikerna har tagit honom till sitt hjärta i alla sammanhang.
www.mtaprod.se/artister/esbjorn-hazelius/

Majornas 3dje Rote:
”Majornas 3dje Rote är för Göteborg vad doften av nybakat bröd är för Paris, potatisen för Alingsås eller violen är för Flen. Ett band rotat ur marken de trampar och publiken de spelar för. De är folkmusikbandet som helst spelar country, cajunorkestern som gärna drar en schottis och rockbandet som helst läser poesi. De har gjort sig kända för sin säregna folkliga blandning av stilar och uttryck. Alltid med berättelserna och hjärtat i centrum.

De har tidigare släppt två album och samarbetat med artister som Thomas von Brömssen och Håkan Hellström. De är ett utpräglat liveband och har genom sina fokuserade framträdanden och idoga spelande genom åren byggt upp en trogen och uppskattande publik.” Så skrev skivbolaget inför lanseringen av bandets senaste cd “Välkommen hem”.

Majornas 3dje Rote har i sin nuvarande form funnits sedan 1996 men startades redan 1977. Bandet fick sitt namn 1981, efter en skylt i en portgång på Krukmakaregatan i stadsdelen Majorna. På skylten stod att kvarteret låg i “Majornas 3dje Rote” (roteindelningen kommer från brandförsvaret och Majorna var indelat i fyra brandrotar). Alla i bandet bodde då i just detta kvarter och namnet var givet.

Göran Berg gitarr, dobro, mandolin, sång
Lasse Gustafsson durspel, fiol, sång
Stefan Kirchhoff bas, sång
Göran Premberg fiol, sång
Thomas Sjöstrand slagverk, sång

www.majornas3djerote.se

Foto på Majornas 3dje rote: Johan Wingborg

Biljetter förbokas via mejl eva (at) oform.se eller sms: 0705 12 12 53. Entré 250 kr, student 150 kr. Swisha går bra, gärna i förhand till telefonnumret ovan!

Ta med varma kläder, Grönbo loge är ouppvärmd.

Arr: Grönbo Sport och Kultur i samarbete med Folkmusikens hus och Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 02 augusti 2018
Tid:19:00 - 21:30

Plats
Grönbo

Typ av evenemang

Back To Top