fbpx
skip to Main Content
Foto På New Tide Orchestra

New Tide Orchestra


New Tide Orquesta (tidigare New Tango Orquesta) är en av de mest uppskattade liveakterna i Sverige. Under över 20 år av internationell turné har bandet hittat sin alldeles egna roll som den ständiga outsidern. På en rockklubb i Moskva, jazzfestival i Istanbul, tangoklubb i Buenos Aires eller ett konserthus i Peking. NTO tar alltid publiken med storm och visar på och om den genren är bara ett ord.

Med kompositören Per Störby Jutbring i spetsen har New Tide Orquesta genom sina åtta album skapat ett unikt sound och stil; den blandade blandningen av modern kammarmusik, minimalism, barock, fri improvisation och fortfarande en antydan till ny tango, med en intensiv dynamik. Albumet “Bestiario” nominerades till en svensk Grammispris, och “Vesper” vann priset “årets experiment” på Svenska Manifestgalan och 2010 belönades de med “Group Of The Year” på Svenska folk- och världsmusikgala. Musiken har använts i flera filmer, och de har även gjort musik till flera teaterpjäser, dansföreställningar och konstinstallationer.

New Tide Orquesta har en stor och trogen publik, och konserter med NTO lovar alltid en touch av magi: intensiv, koncentrerad, intim och spännande.

”Deras fokuserade framträdanden är ett komplett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk som man aldrig bör missa.”

Entré: 160 kr för medlem i WV och ungdom t.o.m. 25 år. Övriga 240 kr.

Förköp gör du här. Resterande biljetter vid entrén.

Med stöd av Folkmusikens hus

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 09 november 2022
Tid:19:00 - 20:30

Plats
Wasabryggeriet

Typ av evenemang

Back To Top