fbpx
skip to Main Content
Foto På Musikteater Unna: Ett ögonblick I Sänder

Musikteater Unna ger Ett ögonblick i sänder


En folkmusikalisk berättarföreställning om vår kanske mest älskade psalmförfattarinna Lina Sandell. Med psalmer som Blott en dag, Tryggare kan ingen vara och Bred dina vida vingar har hon gjort ett ljupt intryck i våra hjärtan.

12- åriga Lina hade varit förlamad av nervfeber sedan ett år tillbaka. Hennes far, prosten Jonas förberedde sig på att lämna över sin dotter till Gud. Men den 17 november 1844 sker ett mirakel. Flickan reser sig från sjukbädden och påbörjar en livsresa genom tragedier, sjukdom, död och kärlek, men också en enastående karriär som poet. I Linas diktning återspeglas ofta händelser som hon tagit starkt intryck av. Mest kända av hennes psalmer är Blott en dag, Tryggare kan ingen vara och Bred dina vida vingar.

I samarbete med musikern och skådespelaren Susanne Lind och folkmusikduon Anda har Musikteater Unna skapat en väv av berättande och musik. Vi får följa Linas liv och tankevärld genom hennes sånger och upplevelser som till slut gjorde henne till en av Sveriges största musikexporter.

Här kan du köpa biljett!

Här kan du se en trailer för föreställningen.

I samarbete med Bilda Mitt och med stöd av Statens kulturråd.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 13 februari 2020
Tid:19:00 - 21:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top