fbpx
skip to Main Content
Foto Från Midvintervaka

Midvintervaka – en världsmusikalisk julbrygd


Kom och låt oss värma oss tillsammans i en sprakande Midvintervaka! Ett kryddstarkt vinter-soundtrack som livar upp och skänker ro åt alla ljustörstande och frostbitna vintersjälar.

Midvintervaka är tillbaka efter en vinter i dvala! Årets upplaga av föreställningen är en omstöpt version med nya inslag i takt med vår samtid. Vi får höra nya grekiska tiggarvisor, åsnan är på väg till Betlehem i Cumbia-takt, och frosten knastrar under midvintertrötta fötter. Nu är det fest! Dansen ungdom medan tid är, snurra er yra i dervishens vilda dans! För vem tänder du ett ljus i advent? Välkommen till en värld av musik, poesi, saga och dans där traditioner och språk från olika delas av världen får mötas.

Kaja och Tetra är två fria musikgrupper som båda har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. De har Midvintervakat tillsammans sedan 2011 och spelat runtom I hela Sverige.

Göteborgsposten om Midvintervaka

Föreställningen blandar musik från olika traditioner med gamla och nya texter. Allt genom- strömmat av en sorts sinnlighet. Utan att det blir sentimentalt. Ibland skruvas känslorna upp så man blir tårögd, som i den makedonska folksången Jovano kryddad med lite Lusse Lelle, när tonerna från Livet Nords fiol svävar iväg och tränger rakt in i hjärtat. Eller i Maria Stellas varma sång i låten Midvintertid. Eller den överjordiskt vackra stämsången som det bjuds generöst på hela kvällen.

Folkbladet om Midvintervaka

Den är både annorlunda och traditionell, i det att den hämtar musiken från många olika kulturer runt om i världen, samtidigt som den bottnar i vår egen verklighet. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den imponerande musikalitet som genomsyrar allt, om den scennärvaro som utstrålas och om det fullständigt självklara sätt dessa kvinnor lyckas få de olika stilarna att smälta samman, utan skarvar, men med respekt för varje enskild del.

Medverkande

Maria Stellas – sång och slagverk
Ingrid Brännström – sång och slagverk
Sanna Källman – sång, cello och slagverk
Anna Ottertun – sång och slagverk
Camilla Åström – dragspel, sang och slagverk
Livet Nord – femsträngad fiol, sång och slagverk Jenny Kristoffersson – kontrabas, sång och slagverk

Biljetter säljs via www.visitdalarna.se

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 08 december 2018
Tid:16:00 - 18:00

Plats
Siljansnäs kyrka

Typ av evenemang

Back To Top