fbpx
skip to Main Content

Midvinterkonsert 2019


MIDVINTERKONSERT med 60-talnostalgi!
Stödkonsert till förmån för Musikstiftelsen G-klaven och Folkmusikens hus. Biljetterna släpps 8 december kl 13. 

Välkommen till en konsert med musiken i Dalarna och ungas musicerande i fokus. Intäkterna går oavkortat till att stödja Musikstiftelsen G-klaven i Dalarna och Folkmusikens hus. Midvinterkonserten 2019 blir en nostalgisk hyllning till 60-talets musik!

Från kl 17.30 Unga musiker från Rättviks musikskola – spelar under insläppet.

kl 18 Konserten börjar och musikerna och grupperna  Lohmann & Hagman, The Taxmen, Möllbergs, Boda Mollkapell, Vikarbyns lilla spelmanslag, Mathias Biffen Larsson, Orsa 60 Revival Band avlöser varandra.

Lohmann & Hagman
är två Rättviksgrabbar vars mål är att sätta rättviksmålet på kartan. Detta genom att både uppträda och skapa musik på rättviksmål, alltid iklädda rättviksdräkter. Dessa grabbar har genom detta koncept och singeln ”Sniggô kôllor (Snygga tjejer)” befunnit sig på 2:a plats på en Sveriges topplistor på Spotify för de 50 låtar som spridit sig snabbast i hela landet.
I konceptet och liveframträdandena finns också profilen ”Bas-Andôs” (Anders Ullström), en gedigen kontrabasist som vet hur man levererar bastoner med drag i.

Boda Mollkapell
Folkmusiken, med fokus på låtar från Boda, har varit ett sätt att leva för Knapp Britta Pettersson, Lars och Christina Ljunggren och de har varit vänner i närmare 40 år. De har inte musiken som yrke, men på fritiden spelar de och lever i folkmusiken. Genom åren har det förstås blivit många berättelser och historier om låtar och spelmän de mött.
Och när Christina började spela cittra, och dessutom en cittra som det går att spela både dur- och molltonarter, så har de träffats regelbundet i Knapp Brittas kök. Mollkapellet kommer att bjuda på några fina överraskningar!

Mathias Biffen Larsson
är en musikalisk profil i Rättvik. Han älskar musik och gula stratocasters … Vi får höra honom sjunga solo med sin gitarr.

The Taxmen
är ett band från Älvdalen/Orsa som spelar brittisk pop från 60-talet där tyngdpunkten ligger på Beatles. Bandet har spelat både i Sverige och i England på olika Beatlesfestivaler.

Möllbergs

består av Lennart, Stefan, Pernilla och Axel Möllberg. Bröderna Lennart och Stefan har spelat i olika dansband, bl.a i Rolf- Hulpers Orkester ifrån Hagfors. Lennart spelar fiol i Bysvängen och Rättviks spelmanslag, samt gitarr i några coverband. Stefan är musiklärare på Kulturskolan i Hagfors. En och annan dansbandsspelning blir det också tillsammans med Pernilla Möllberg har lång erfarenhet av kör-och solist sammanhang. Stefan och Pernillas son Axel 11 år, är en duktig gitarrist och framför gärna fina gitarrlåtar av såväl Shadows som Spotnicks.

Orsapop60

har funnits sedan 2015, men alla fyra medlemmarna, bosatta i Orsa och Mora, har spelat i olika konstellationer sedan tidigt 1960-tal, därav namnet Orsapop60. Håkan blev heltidsmusiker på 70-talet i dansbandet Ciljans, Pelle har spelat med de flesta Hellzephyrs, Svenne Rubins och Sigge Hill. Ken, Håkan och Birger sammanstrålade i “Twenty Years After” 1985 och spelade ihop i drygt 20 år. För tre år sedan fick vi tillfälle att spela tillsammans alla fyra. Orsapop60 har hämtat en repertoar bestående av låtar av Beatles, Rolling Stones, Searchers, Hollies, Beach Boys, Elvis Presley, Shanes, Tages, Towa Carson, Lill-Babs med flera.

Kvällens konferencier är ingen mindre än Orsas stolthet Janne Bäckman.

Under kvällen kanske du också har turen att vinna fina vinster på ditt biljettnummer! Dragning sker i kyrkan – var rädd om din biljett alltså.

Arrangerar detta gör Musikstiftelsen G-klaven i samarbete med stf Bilda Mitt, Folkmusikens hus och Svenska kyrkan i Rättvik.

Med stöd av Skipstone, Levins handelsträdgård, Greta Knapp, Curt Berglund, Rättviks kommun, Rättviks pastorat, Nittsjö keramik, Julis keramik, Furutorp inredning & design, Cirkle K, Vikingahuset i Stornäset, Hellzephyr musik, Knutes entreprenad, Handelsbanken Rättvik, TakMasen, XL Bygg Siljan, Babbos Frisering, Hemköp Rättvik, Fricks konditori, Coop Rättvik, Rättviks Bageri & Handelsbod, Björgården, Britta i Dalarna, Backlunds boende i Dalarna, Bokstaven & Zrent

Boka din biljett här!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 26 januari 2019
Tid:18:00 - 20:30

Plats
Rättviks kyrka

Typ av evenemang

Back To Top