fbpx
skip to Main Content
Foto På Ensemblen Livets Orkester

Livets orkester


Livet Nord är en hyllad artist, musiker och komponist som inte räds att bryta gränser mellan olika genrer och kulturer. Med sin nybildade sextett Livets Orkester bjuder hon in publiken till en unik mångfacetterad konsert med egen och andras nyskrivna musik samt sagor och berättelser ur livet. 

Konserten avslutar en residensvecka i Siljansnäs där sju artister, textförfattare och komponister bjudits in till kreativt arbete och konstnärligt utbyte. En vecka för nyskapande med många möjligheter till nya samarbeten. Den sjätte dagen avslutas residenset med denna konsert som bjuder på musik från Livets rosade album Paperbird samt av bandmedlemmarna varvat med uruppföranden av prominenta gästartister. Tango, världsmusik, kammarmusik, visa, jazz, pop och saga vävs samman till en färgsprakande dynamisk helhet.

Mer om projektledaren Livet Nord och Paperbird

Livet Nord är bosatt i Siljansnäs sedan 2017. Hon har turnerat jorden runt med New Tide Orquesta och Kaja, varit verksam i en mängd grupper samt dans- och teaterföreställningar sedan 90-talet. Hon medverkar på minst 60 album och har utsetts till ”Årets Artist” på Folk- och världsmusikgalan. 2023 erhöll hon också SKAP-priset som kompositör. 2023 släppte Livet Nord den rosade solodebuten Paperbird med 18 prominenta gästmusiker och musik att gråta, skratta, vila och dansa till. Projektet Paperbird började med en poetisk cirkusföreställning, ”Ska det vara såhär??!” om en liten flicka som sörjer en död fågel. För idé och regi till föreställningen står akrobaten Signe Veinholt Wålstedt. Livet Nord skrev musiken och medverkade i föreställningen tillsammans med Signe och clownen Karin Svensson. Våren 2023 fick musiken egna vingar och blev solodebuten Paperbird. Albumet pryds av en origami-koltrast – en fågel som sägs komma med dödsbud men som också står för tröst, mod, optimism och glädje. Precis som musiken. Den färgstarka ljudpaletten på albumet speglar Livets kärlek för möten mellan genrer och musikaliska uttryck.

Samtliga medverkande på konserten är väl etablerade musiker och låtskrivare från olika håll i landet:

LIVETS ORKESTER
Johanna Dahl – Cello och sång
Sara Luule Fridholm – Dragspel, sång och klaviaturer
Lisa Grotherus – Klarinett, basklarinett, sång och flöjt
Petra Haraldson – Sång, piano och slagverk
Anna Holm Ek – Kontrabas och sång
Livet Nord – Violinquinton, sång, kalimba och synt

 

Gäster
Charlie Brolund – Sång och Mellotron
Sofia Ekberg – Sång och gitarr
Ida Gillner – Piano, sång och saxofon

 

Länkar till medverkande:
www.charliebrolund.se

 

 

I samarbete med Studieförbundet Bilda
Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 29 juni 2024
Tid:15:00 - 16:30

Plats
Sveasalen

Typ av evenemang

Back To Top