fbpx
skip to Main Content
Lena Willemark & Mikael Marin

Lena Willemark och Mikael Marin


På Folk och Världsmusikgalan 2021 presenterade sig en ny duo för publiken. Lena Willemark och Mikael Marin hör sedan länge till Sveriges främsta folk-musiker. Mångsidigare än de flesta, Lena som framstående sångerska och fiol-spelman och Mikael med sin viola. Bägge är utmärkta kompositörer och prisbelönta i många sammanhang. Nu har vi chansen att höra dem i Ludvika. 

Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folk-musiken och en banbrytande genre-överskridande sångerska. Från sin upp-växt i Älvdalen bär hon med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare. Efter åren på Musik-högskolan i Stockholm har hon, på egen hand eller i samarbete med andra, ständigt vidgat sitt uttryck. Med åren har Lena allt mer kommit att framstå som en av Nordens mest mångsidiga artister – mycket för sin unika förmåga att forma olikheter till en odelbar helhet.

Mikael Marin är en musiker som inte är nöjd med att bara spela “andra fiolen”. Hans influenser är i det närmaste obegränsade och sträcker sig från Schönberg till Beatles. Han blev riksspelman 1983 och fick chansen att spela i världsorkestern under ledning av Leonard Bernstein 1989. När han inte spelar med Lena eller i några andra konstellationer komponerar, producerar och arrangerar han musik för andra artister.

Fri entré men BOKA PLATS HÄR!

Konserten är en del av Musik för fler – läs mer här:

I ETT UNIKT SAMARBETSPROJEKT MELLAN MUSIK I DALARNA, DALAPOP, FOLKMUSIKENS HUS OCH MED STÖD AV REGION DALARNAS KULTUR- OCH BILDNINGSFÖRVALTNING STARTAR VI UNDER VÅREN 2021 ”MUSIK FÖR FLER”. MÅLET MED PROJEKTET ÄR ATT SPRIDA GLÄDJE TILL ALLA DELAR AV DALARNA GENOM MUSIKENS VÄRLD – MED GEMENSAMMA KRAFTER!
Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 26 mars 2022
Tid:15:00 - 16:10

Plats
Folkets hus

Typ av evenemang

Back To Top