fbpx
skip to Main Content
Foto På Lena Jonsson Trio

Lena Jonsson Trio


Välkommen på en konsert med en fiolspelman som spelat för såväl Barack Obama, på Polarprisutdelningen som för Greta Thunberg och dessutom blivit nominerad till en Grammis för sin debut-CD och erhållit en Grammis för sin andra platta. Allt under loppet av några år.

Fiolspelaren Lena Jonsson är en av Skandinaviens mest inflytelserika musiker inom den samtida folkmusiken. Med musikalisk öppenhet och nyfikenhet hämtar hon sin inspiration från en stor bredd av genrer. Hon kombinerar sina djupa kunskaper om traditionell svensk folkmusik och soundet från rock, pop, jazz, amerikansk old time och bluegrass.

Lena Jonsson är uppvuxen i en folkmusikfamilj i Hälsingland och började spela i band redan som elvaåring. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman.

Lena Jonsson grammisnominerades för sitt debutalbum ”Places” (2019) och blev i år vinnare i kategorin “Årets folk” för uppföljaren ”Stories from the Outside” (2021) med Lena Jonsson Trio. Under 2021 vann de även Manifestpriset.

I Lena Jonsson Trio vävs Lenas kraftfulla fiolspel och Kristofer Sundströms drivande bas samman av Erik Ronströms varierade och lyhörda gitarrklanger. Räkna med att det blir en briljant folkmusikkonsert präglad av innerlig spelglädje, humor, inlevelse och utstrålning!

BOKA BILJETT HÄR!

Dala Floda spelmanslag i samarbete med Folkmusikens hus och Stf Bilda Mitt
Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 17 april 2022
Tid:19:00 - 21:00

Plats
Dala-Floda Värdshus

Typ av evenemang

Back To Top