fbpx
skip to Main Content
Collage På Magnus Bäckström & Mia Marine

Låtkurs med Marine & Bäckström


Välkommen på en låtkurs med stjärnorna Mia Marine och Magnus Bäckström, i samband med Leksands spelmansstämma!

Vi ser gärna att du behärskar ditt instrument och kanske har en viss vana av gehörsbaserad inlärning. Du kommer träffa båda kursledarna, var för sig och kanske tillsammans någon timme.

Mia Marin är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående folkmusiker och som inspirerande pedagog. Hon spelar och turnerar bl.a. med grupperna MP3, NID och Ulrika Bodén Band, men kan även höras med Lena Willemark eller Sofia Karlsson. Hon har även varit med och gjort teatermusik. Hennes repertoar innefattar både traditionell musik, tidig musik och nutida verk, med betoning på den värmländska traditionen samt låtar från olika delar av Norge, Gästrikland och Uppland.

Magnus Bäckström, som förutom att vara Dalarnas spelmansförbunds ordförande och Falu Folkmusik Festivals initiativtagare och producent, också förstås är spelman, tar dig med på sin egen resa med låtar från Ore i Rättvik. Han kommer spela och berätta om orespelmän, både sentida spelkamrater och historiska legendarer: Hans Dalfors, Timas Hans och Timas Anders, Pisten, bröderna Hilmers, Erik och Kalle Sevelin, Pål Olle, Anton Rosén, Knuter Jon och Knuter Gunnar är några av dem alla.

Kurstider: Fredag 30 juni kl 10-17 – lördag den 1 juli kl 10-14

I kursavgiften ingår kurs i två dagar, spelmansstämma, kaffe/the under kurstid. Är någon mycket allergisk kan det vara bra att ta med eget tilltugg. Gluten- och lactosfria alternativ kommer att finnas.

Mat
Är kanske enklast att ta med, det finns matsal och pentry med spis och microvågsugnar. Det finns dock fullt av matställen i Leksand.

BOKA HÄR

Ett evenemang underStämmoveckan logo I samarbete med Bilda logo

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 30 juni 2023 - 01 juli 2023
Tid:10:00 - 17:00

Plats
Kreativa huset

Typ av evenemang

Back To Top