fbpx
skip to Main Content
Foto På Långt Bort I Skogen,

Långt bort i skogen – en familjeföreställning


En interaktiv familjeföreställning med glimten i ögat!

Hur såg vardagen ut för fäbodkullan förr i tiden? Hur lockade hon på djuren och hur kokar man egentligen messmör? Med hjälp av musik och berättelser, genom filmer och livelooping, och med glimten i ögat, tas publiken med långt bort i skogen, långt bort i tiden och får lära sig om livet på fäboden. Vallvisor blandas med svängiga låtar. Långt bort i skogen är en audiovisuell folkmusikföreställning av och med Sofia Sandén och Maria Jonsson.

Föreställningen integreras med publiken som både får dansa fäboddisco och vara med och spela in ljudlandskap. På filmduken visas gamla arkivfilmer men även nya filmer från Karl Tövåsens fäbod utanför Rättvik.

En integrerad publik

Nytt från hösten 2017 är att Långt bort i skogen varit med i ett pilotprojekt för integrerad målgrupp genom landstinget Dalarna. Den har spelats för 5-åringar och äldre på äldreboenden, vilket visat sig vara ett utmärkt sätt för de båda målgrupperna att mötas och dela kulturupplevelse. I Långt bort i skogen finns olika ingångar som kan beröra de båda målgrupperna. Minnen och tankar väcks till liv, olika perspektiv blir belysta. Barnen fängslas av berättandet och den moderna tekniken. Att allt sker i stunden genom livelooping och att de själva får vara delaktiga genom att spela in ljud, sjunga och dansa.

Några publikröster hösten 2017
Roligt att barnen var så intresserade och fokuserade på föreställningen. Bra musiker som hade teknik som lyfte framträdandet. Barnen minns alla djuren, hur man ropar på dem. Roligt inslag med fäbod disco, det ska vi även lära de mindre barnen på förskolan.”

Förskolan Lindan, Orsa

”Teatern om fäbodlivet förr blev väldigt uppskattat. Pensionärerna tyckte att dom kunde leva sig in i berättelsen och det kändes som att dom var tillbaka på fäbodvallen när dom var unga/ små. Bara att få sitta och se på tillsammans med barnen var underhållande och roligt. Det var också jätteroligt att publiken blev en del i teatern. Pensionärerna ropar högt mera, mera teater J

Tallbackens äldreboende, Älvdalen

”Barnen satt som trollbundna och idén med att samla gamla och unga var riktigt bra. Föreställningen innehöll så många olika bitar som var intressanta och spännande. Så var det roligt att dom spelade in ljud eftersom det är något vi själva gör med barnen just nu. Vi tycker också om att dansa, därför blev det lyckat när vi fick ha “fäboddisco” tillsammans.”

Porfyrgårdens förskola, Älvdalen

”…Mycket trivsam stämning. Både barnen och de äldre lyssnade aktivt under föreställningen och barnen var mycket delaktiga när de fick frågor och när de fick sjunga och dansa. De äldre verkade njuta av föreställningen. De äldre som deltog var mycket nöjda med föreställningen och flera har sagt att de uppskattade att barnen var med.  De uppskattar minnen från ”Långt bort i tiden”.

Solhems äldreboende, Insjön

 

Långt bort i skogen har sedan 2015 spelats över 160 gånger både som skol- och offentliga föreställningar över hela Sverige i regi av bland annat Norrbottensmusiken, Norrlandsoperan, Musik i Västernorrland, Musik Gävleborg, Scenkonst Sörmland, Västmanlandsmusiken och Länsmusiken i Kalmar. Långt bort i skogen nominerades till årets folkmusik på Dalecarlia Music Awards 2016.

Du kan beställa biljett här!

I samarbete med Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 18 januari 2018
Tid:10:00 - 11:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top