fbpx
skip to Main Content

Hornblåsarkurs med Torkel Johansson


Här är en kurs för dig som är sugen att komma igång med hornblåsning eller bara tycker det skulle vara kul att prova! Torkel Johansson är en av våra allra främsta blåsare på djurhorn och har också drivit projekt för nybörjare inom hornblåsning i många år. Vid såna kurser använder Torkel en variant av de klassiska hornen tillverkat i gran som dels är mer lättblåsta och dels går att stämma mer precist så att man kan blåsa samtidigt i grupp. Dessa horn kommer att användas under kursen och Torkel har med sig så att det räcker till alla kursdeltagare.

Du behöver alltså inte ta med dig något till kursen. Har du ett eget horn kan du ta med det och prova hur det låter när det ljuder i naturen runt Karl Tövåsens fäbodar, en favoritplats för vallmusiker.

Tider för kursen
Tisdag 5 juli kl 13-15 Hornblåsarstämman börjar med rundblåsning och program på fäbodvallen kl 11:00.

Plats
Karl Tövåsens fäbodar, Rättvik

Tillgänglighet
Kursen genomförs utomhus på en levande fäbod vilket begränsar tillgängligheten. Det finns parkering i direkt anslutning till fäboden.

Introduktion på Zoom
Inför kursen den 5 juli kommer alla kursdeltagare bjudas in till en frivillig träff med Torkel via Zoom för en introduktion i vallmusik och hornblåsning. Träffen sker i slutet på juni.

OBS: Stämmoentré ingår i entréavgiften
Anmäl dig senast torsdag 30 juni.
BOKA HÄR!

Varmt välkommen!

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan

I samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 05 juli 2022 - 11 juli 2022
Tid:13:00 - 15:00

Plats
Karl Tövåsens fäbodar

Typ av evenemang

Back To Top