fbpx
skip to Main Content
Foto Jill Johnson Kurs I Balkansång

Kurs i balkansång


Tillsammans ska vi utforska balkansångens mysterier – sjunga i olika rytmer och skalor och på olika språk. Vi ska lära oss balkanmusik genom att utnyttja och utveckla våra egna röster. För att delta i den här kursen behövs inga tidigare erfarenheter av balkansång, du behöver bara gilla att sjunga och kanske att våga utmana din röst lite.

Vi gör en grundlig genomgång av olika genrer, röststilar och röstvanor och sjunger genom Balkanhalvön, från enstämmig till flerstämmig sång.

Jill Ann Johnson sjunger musik från hela balkanhalvön och har studerat balkansång i USA, Bulgarien, Kroatien, Rumänien, Serbien och Makedonien.

Hon ledde sin egen balkankör i Amerika i 14 år och har länge arbetat som balkansång- och röstcoach. Hon sjunger som solist men är också medlem i Stockholms Bulgariska Damkör samt Siljansbygdens balalaikor. Hon arbetar dessutom som musiketnolog.

Alla är välkomna!

•    8 gånger
•    Varannan vecka – ojämna veckor
•    17 jan, 31 jan, 14 feb, 28 feb, 14 mars, 28 mars, 11 april, 25 april
•    kl. 18–20
•    Kursavgiften är 1000 kr per person. Är du medlem i Folkmusikens hus (vilket du kan bli i Folkmusikens hus webbutik) så är kursavgiften 800 kr. Gäller även dig som samarbetar med Bilda på något vis. Om du är student kostar kursen 500 kr.

Kursstart: Tisdag 17 januari kl 18-20
Kurslokal: Söderbaumska skolan, Seminariegatan 3, Falun.
Antal deltagare: minst 5 – max 30

Anmäl dig här!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 17 januari 2017
Tid:18:00 - 20:00

Plats
Söderbaumska skolan

Typ av evenemang

Back To Top